Trigon Agri börsiteate kohaselt annab eellepinguga "reserveeritud" 30 000 hektari suurusele maalapile majandusliku potentsiaali tema asukoht, niisutussüsteemide ehitusvõimalus ning maalapi ühtsus.

"Tegemist on äärmiselt huvitava arenguga meie Venemaa projektis. Rostovi maatüki ostmine tõstab tunduvalt meie Venemaa viljakasvatuse taset ja suurust. Võib isegi väita, et Rostovi maatüki ostuga astume kvaliteedilt ja kasumlikkuselt mööda Trigon Agri tegevusest Ukrainas, kus maatükkide ja tegevuse kvaliteet ei luba sellist efektiivsust ja kvaliteeti kui Venemaal," sõnas Trigon Agri president ja juhatuse esimees Ülo Adamson.

Trigon Agri andmetel on Rostovis ostetud maatükki suurimaks eeliseks tema lähedus Novorossiiski sadamale, Venemaa suurimale viljaekspordi keskusele, mis aga omakorda annab Trigon Agri viljatoodangule kõrgema keskmise hinna tänu madalatele logistika- ja transpordikuludele.

Teine eelis on Rostovi maatüki terviklik monoliitne kuni 20 kilomeetrise küljepikkusega nelinurklik pinnamõõt, mis võimaldab põldu harida effektiivselt ja vähendada transpordi kulusid.

Rostovi maatükki kolmandaks ostuargumendiks oli võimalus ehitada välja piirkonnas unikaalne niisutussüsteem, mis suurendaks tunduvalt toodangut ja pikendaks tootmiseks sobilikku aega.

Maatükile lisaks ostab Trigon Agri ka 20 000 tonnile viljale mõeldud säilitustornid, mis annab firmale neljanda eelise oma Venemaa konkurentide ees, seda põhjusel, et puuduvad säilitusvõimalused sunnivad kohalikku viljakasvatajat müüma oma toodangut madala hinnaga kohe peale lõikust.

Rostovi maatükki oma portfelli lisamiseks loobub Trigon Agri 18 500 hektarist maast Samara kandis ning 16 miljonist eurost. Võimalik on ka variant, et raha asemel tasutakse Trigon Agri aktsiaosalustega.

Rostovi maatüki ostu ja Väätsa Agro varade üle võtmise järel kuulub Trigon Agri portfelli kokku 195 000 hektarit põllumaaad.