Eurotoetus aitab 2013. aasta alguseks kujundada Baltikumi kõrgeimast tehismäest, Kiviõli tuhamäest, rahvusvahelisel tasemel aastaringseid teenuseid pakkuva seiklusturismikeskuse ning suurvõistluste toimumispaiga.

“Suuremad silmaga nähtavad üldehitusobjektid on tänaseks püsti ja heameel on tõdeda, et reaalsuses vastavad hoonete parameetrid igati meie kunagisele ettekujutusele kvaliteetsest aktiivse puhkuse keskusest, ütles SA Kiviõli Seiklusturismi Keskuse juhatuse liige Janek Maar.

“Koostöö ehituse peatöövõtjaga, OÜ Fund Ehitus, on sujunud suurepäraselt ja mõlemad osapooled teevad kõik endast sõltuva, et keskus aasta lõpuks valmis saaks”.

Olulisemad ehitushanke mahtu kuuluvad tööd on keskuse teenindus-, tehnika-, pumpla- ja mäeteenindushoonete ehitamine, vajalike elektri-, vee-, side- ja küttetrasside ehitamine ning mäe nõlvade täiendav planeerimine ja haljastamine.

Projekti raames rajatakse Kiviõlisse tipptasemel suusa-, moto-, ratta-, seiklus- ja tervisespordikeskus, mille aastaseks külastajate arvuksprognoositakse 80 000 sise- ja välisturisti.

Kiviõli tuhamäe ümberkujundamise tulemusena on sinna juba rajatud Eesti pikimad mäesuusanõlvad (kuni 700 meetrit) koos rahvusvahelistele nõuetele vastava lumelauapargiga, mis teeb võimalikuks seal lumelauaalade rahvusvaheliste tiitlivõistluste korraldamise.