Novembris Salva Kindlustuse poolt välja makstud kahjudest moodustasid suurima osakaalu kaskokindlustuse kahjud 272 200 euroga, mida on 75% rohkem kui möödunud aasta samal ajal. Samal ajal ei näidanud kasvu liikluskindlustuse kahjud, mis jäid 242 300 euro tasemele.

Salva Kindlustuse AS juhatuse liikme Algor Orava sõnul kasvasid oktoobri lõpus ning novembri alguses järsult kaskokahjud ning seda eelkõige mahasadanud lume ja libeduse tõttu.

"Enamiku kahjudest põhjustasid keerulised talvised teeolud. Lisaks liiklusõnnetustele sõidukite vahel toimus kehvade ilmastikuolude tõttu ka palju otsasõite aedadele, majaseintele, liiklusmärkidele ja teepiiretele," märkis juhatuse liige.

"Seega saabunud talveolusid silmas pidades kutsun kõiki autojuhte liiklema mõistlikult ja ettevaatlikult. Sobiv sõidukiirus ja tähelepanelikkus, korras auto ning kvaliteetsed talverehvid aitavad õnnetusi vältida."

Salva poolt novembris välja makstud reisikindlustuse kahjud moodustasid 76 380 eurot, mida on eelmise aasta sama perioodiga võrreldes neljandiku võrra vähem. Varakindlustuse väljamaksed klientidele suurenesid eelmise novembriga võrreldes 10% ulatudes 187 900 euroni.

Salva Kindlustus kogus novembris ligi 1,2 miljonit eurot kindlustusmakseid, mida on sama palju kui eelmisel aastal samal ajal. Samas on viimasel kuul tõusnud näiteks kaskokindlustuse lepingute sõlmimine.

"Viimase kuu statistika näitab, et kahjude väljamaksete suurenemise kõrval on kasvanud huvi ka kaskokindlustuse sõlmimise vastu," tõdes Algor Orav.