Viimased kuus aastat ehk kaks ametiaega järjest Eesti hotellide ja restoranide liidu juhatuse esimehena tegutsenud Feliks Mägus andis eile Vihula mõisas toimunud koosolekul EHRLi juhtimise üle Verni Loodmaale, teatas liit.

Mäguse sõnul on Verni Loodmaa üks kõige pikema kogemusega hotellijuht ja -ettevõtja Eestis, kelle juhiomadused ning panus sektori arengusse on EHRLi jaoks suure tähendusega.

EHRLi 22 tegevusaasta jooksul ei ole kunagi varem juhatuse ees seisnud inimene, kelle kodulinn ei ole Tallinn.

„See on tunnustus Verni senisele tööle nii EHRLis kui hotellimajanduse juhtimisel Tartus ja Lõuna-Eestis,“ ütles Mägus. „Usun, et ka tähendusrikas sõnum avalikkusele – turismisektor tegutseb ja areneb Eestis ka mujal kui ainult pealinnas,“  rõhutas EHRLi uue juhatuse koosseisus jätkav Mägus. 

Loodmaa sõnul jätkab liit aktiivset turundustegevust välisturgudel, samuti hotellide tärnisüsteemi arendustegevustega. „Meie põhiülesanne on seista turismisektoris tegutsevate ettevõtjate eest mõistliku majandus- ja maksukeskkonna tagamisel ning luua eeldused tulemuslikuks koostööks kõigi turismisektori osaliste vahel,“ sõnas Loodmaa.

Eesti hotellide ja restoranide Liit (EHRL) on hotelli- ja restoranimajandusega tegelevate juriidiliste isikute esindusorganisatsioon. EHRL loodi 1992. aastal, kuhu täna kuulub 98 ettevõtet ja organisatsiooni üle Eesti. Uue juhatuse esimehe kõrval jätkab liidu tegevjuhina Raigo Triik.