„See võib tulla tänu maailmatoiduhindade tõusule ning üldise majanduskasvu tõttu. Kuid tõus ei tule märkimisväärselt suur, vaid saab olema kõigi eelduste kohaselt pigem tagasihoidlik,“ ütles Sägi.

ÜRO Toidu- ja põllumajandusorganisatsiooni prognoosi kohaselt on tulevase kümne aasta toiduhinnad maailmaturud kõrgemad, kui need olid seda möödunud kümnel aastal ning seega on oodata järgneval kümnel aastal pigem hinnatõusu, kui langust.

Eesti toiduainete hinnad sõltuvad Sägi sõnul väga palju maailmatoiduhindadest ja maailmamajanduse üldisest olukorrast ning praegu on näha väikest hinnakasvu.

„Kõige rohkem on tõusnud veebruariga võrreldes märtsis piimatoodete hinnad 11 protsenti ning mõnevõrra on tõusnud suhkru hind,“ sõnas Sägi.

Seevastu muudes toiduhindades nagu liha, teraviljatoodete ja õli on Sägi sõnul näha mõningast langust ning aasta lõpuks peaks Swedbanki analüütikute sõnul mõnede ainete hinnad veelgi langema.

„Inflatsioonisurve on mõnevõrra kahanema hakanud ning seega peaksid odavamad toiduained jõudma tarbijateni selle aasta lõpuks,“ ütles Sägi.