Luksusbrändi Cadillac, rahvaautot Opel ja populaarset KIA autobrändi esindav autoettevõte AS Viking Motors laieneb, pakkudes nüüdsest suuremat mudelivalikut kahes KIA salongis, vahendab Auto24.ee.

Ühinemisleping Viking Motorsi ja Ülemiste Autokeskuse vahel sõlmiti juunikuus. Ühinemise tulemusel on seni OÜ-le Ülemiste Autokeskus kuulunud KIA salongi omanikuks AS Viking Motors. Ühtlasi läksid pärast ühinemist alates 12. juulist 2013 OÜ Ülemiste Autokeskuse vara, õigused ja kohustused tervikuna üle AS-le Viking Motors.

"KIA üha suurenev fenomen ja populaarsus kogu maailmas on andnud tõuke laienemiseks just selles suunas," kommenteeris ühinemist Vikig Motorsi juht Jüri Kuusk, lisades, et pidev areng on ülimalt oluline.

Ühinemise järel kuulub AS-ile Viking Motors kokku kolm automüügisalongi. Ettevõttel on kaks kaasaegset KIA salongi Tallinnas, isaks asub Tammsaare tee salongis ka Cadillaci ja Opeli esindus. Endiselt jätkavad müügisalongide kõrval tegutsemist ka KIA ametlikud teenindus- ja hoolduskeskused.

Viking Motorsi praegustele ning Ülemiste Autokeskuse klientidele ei too ühinemine suuri muudatusi kaasa, küll aga võimaldab kaks KIA salongi eksklusiivsemat mudelivalikut Kuuse sõnul paremini eksponeerida. "Uus ja kaasaegne salong pakub võimalust näidata suuremat KIA mudelivalikut. Juba praegu leiab meilt mitmeid Baltikumi unikaalseid mudeleid, näiteks sportlik KIA pro_cee'd . Meile on sellised detailid tõepoolest olulised," rääkis Kuusk.

AS Viking Motors on alates 1993. aastast tegutsev autoettevõte, mis kuulub Tallinna Kaubamaja kontserni, olles oluliseks täienduseks kontserni autokaubanduse valdkonnale. Viking Motors tegeleb Cadillacide, Opelite ja KIA müügiga ning Saabide, Corvette'ide ja Hummerite teenindusega Eestis.