Tallinna Lennujaamas hakati pakkuma uut teenust: iga Lätti, Leetu või Norrasse lendav reisija võib võtta rendile limiteerimata 3G internetiga tahvelarvuti nimetatud riikides kasutamiseks. Tahvelarvutisse on eelinstalleeritud peamine tarkvara, mida saab kasutada paremaks orienteerumiseks kohapeal, lisaks on seal populaarsed mängud.

„Vaatamata sellele, et tänapäeval on paljudel omad mobiiliseadmed ning tasuta juhtmeta internetiühendus pole haruldane, puutuvad turistid siiski kokku mõne raskusega. Et olla alati sides ning omada piiramatut ligipääsu internetti, on parem kasutada 3G ühendust, aga sel juhul võib koju naastes näha arves astronoomiliselt suurt numbrit," lausub projekti juht ja iGOonline kompanii juhatuse liige Jevgeni Jakovlev.

Tema sõnul võib muidugi osta kohaliku operaatori teenuse selles riigis, kuhu te siirdute, aga see on samuti seotud teatud raskustega - tuleb leida, kus seda teenust müüakse, ning tuleb teada, kui palju see peaks maksma, et mitte maksta kolm korda kallimalt.

„Märksa mugavam on võtta rendile tahvelarvuti juba meie lennujaamas, seda enam, et selle teenuse maksumus on pigem sümboolne," lisab Jakovlev.

Tahvelarvuti rent üheks päevaks Lätti ja Leetu minejale maksab 3 eurot. Norrasse mineku puhul on hind veidi kõrgem - 5 eurot päevas. Selle raha eest võib turist piiramatult kasutada 3G internetti ja kõiki eelinstalleeritud rakendusi, mida ta on harjunud kasutama igapäevases elus.

Jevgeni Jakovlevi sõnul on lähimates plaanides alustada tahvelarvutite rendileandmist ka neile, kes siirduvad Rootsi, Bulgaariasse, Tšehhi, Suurbritanniasse ja Soome. Kogu info on firma kodulehel www.igo24.eu.

Teenust osutab kompanii iGOonline, mis algatas juulis audiogiidi ja muude rakendustega Samsung tahvelarvutite rendileandmise turistidele Tallinnas.

iGOonline on innovaatiline Eesti kapitalil asutatud idufirma.