"Ei toimunud juhtkonna väljavahetamine, vaid plaanipärane Kalevi ja Felixi juhtkondade ühendamine, uues juhtkonnas on ka Felixist pärit inimesi," ütles Kalevi ja Põltsamaa Felixi juhatuse esimees Kaido Kaare BNS-ile. Tema sõnul on tegemist emafirma strateegia elluviimisega, kus Orkla kontsernil peaks ühes riigis olema üks juhtkond.

Kindlasti ei ole plaanis ettevõtteid ühendada, muutused toimuvad vaid juhtimisstruktuuris, sõnas Kaare. Uus juhtimissüsteem peaks Kaare hinnangul võimaldama ettevõtetel rohkem ja paremini koostööd teha ning mõlemal ettevõttel kulusid kokku hoida.

Kokku kaob Põltsamaa Felixist viis juhtivat ametikohta ja tehakse muudatusi tugiüksuste töökorralduses, muutatused ei puuduta tootmistööliste ametikohti, selgub ettevõtte teatest.

Reiljani ülesandeks hakkab olema Põltsamaa tehase tootlikkuse ja efektiivsuse kasvatamine.

Kaare sõnul on struktuurimuudatused jätkuks tänavu kevadel toimunud Kalevi ja Felixi juhtimise ühendamisele, mille eesmärgiks on Orkla gruppi kuuluvate ettevõtete omavaheline suurem sünergia, kasvuvõimaluste leidmine ja tugisüsteemide kuluefektiivsus.

"Struktuurimuudatuste käigus lahkuvad ettevõttest mitu pikaajalise staažiga juhti, kuid ümberkorraldused Põltsamaa Felixi tegevuses on hädavajalikud, et tagada tehase kuluefektiivne toimimine ja kasv, samuti töökohtade säilimine Põltsamaal," ütles Kaare.

Tema sõnul on järgnevatel kuudel oluline saada uus töökorraldus toimima ja leida ettevõttes täiendavaid kasvuvõimalusi. "Muid suuremaid muudatusi hetkel plaanis ei ole. Mõlemad ettevõtted jätkavad eraldiseisvate äriühingutena oma tänases asukohas ja seniste kaubamärkide ning toodetega," lausus Kaare.

AS Kalev on Eesti suurim maiustustetootja, mille põhitegevuseks on šokolaadi- ja suhkrukondiitritoodete tootmine ning müük. Ettevõte töötab rohkem kui 400 inimest.

AS Põltsamaa Felix toodab ja turustab mahlu, konserveeritud köögiviljatooteid, valmistoite, kastmeid, moose, veine ja muud. Põltsamaa Felix on enam kui 180 töötajaga piirkonna suurim tööandja.

Orkla on Norra päritolu globaalne tööstuskontsern, millesse kuuluvad mitusada ettevõtet 40 riigis ja kus töötavad umbes 28 000 inimest. Orkla konsolideeritud käive 2012. aastal oli 4 miljardit eurot.