Forrester Research andmeil kasvab internetist kaupade müügimaht täna algava tänupüha ja jõulude vahemikus möödunud aasta 8,4 mln dollarilt 12,2 mld dollarini.

USA riikliku jaemüügiföderatsiooni sõnul aitab see tõsta kaupade kogumüüki novembri-detsembri perioodil 205,6 mld dollarini, mis on möödunud aastast 5,7% kõrgem näitaja.

Online müüki on aidanud kasvatada USA kodude tugev liitumine kiire andmesideühendusega. Sel aastal peaks kiire internet olema 15,6 miljonis peres, mis on ligi poole võrra enam kui aasta eest, teatas Forrester.

Uuringu kohaselt ostavad interneti püsiühendust omavad inimesed võrreldes sissehelistamisteenust kasutavate inimestega internetist aga 70% rohkem kaupa.

Analüüsikeskuse Thomson Financial andmeil peaks suurima interneti kaubamaja Amazon.com käive kasvama neljandas kvartalis 31%. Online-oksjonipidaja Ebay tulude kasvuks oodatakse 45%.

Mõlemad on teinud ka müügi nimel pingutusi. Amazon.com on avanud alles hiljuti spordikaupade, toidukaupade ja ehete “osakonna”. Ebay on aga hakanud pakkuma kinkekaarte.