Apollo kinos valmib kolm saali kokku 420 kohaga. Suurim saal mahutab 234 inimest ning kaks väiksemat kumbki 93 vaatajat. Koos kinoga avatav raamatu- ja meelelahutuskauplus on 515 ruutmeetriga Pärnu suurim.

"Kui Tallinnas, Tartus ja Narvas purustavad kinod külastusrekordeid, siis Pärnu filmivaataja on seni suuresti unarusse jäetud. Nüüd saabub Apollo ning Pärnu Keskuse arendaja koostöös ka siia tänapäevane 3D-tehnoloogiaga kino," ütles Apollo müügi- ja turundusjuht Eha Pank.

Tallinnas käib kinos kaks miljonit, Tartus üle 400 000 ja Narvas rohkem kui 100 000 inimest aastas. Kasvutrendi on vedanud suur filmivalik ning mugavate ja kaasaegsete kinosaalide tulek. Apollo usub, et kauaoodatud uus kino täidab turul senise vaakumi ja kasvatab teiste linnade eeskujul ka Pärnu kinopubliku mitmekordseks.

"Kinoskäimise kese nihkub tagasi linna keskusesse, kus teater, kino, kontserdimaja, raamatukogu ja Apollo meelelahutuspood moodustavad koos lähedalasuvate restoranidega tervikliku kultuurikvartali," ütles Eha Pank.

"Meelelahutusmaailmad sulanduvad ning see on trend, mille märkamine on meile edu toonud. Sajad tuhanded inimesed naudivad meilt ostetud raamatuid, muusikat ja filme. Ent suured ekraanid olid kodukinode kõrval meie filmiportfellist seni puudu. Kinoprojekt asub nüüd seda lünka täitma," lisas Pank.

Sisenemine kinoärisse on Apollo kasvustrateegias loogiline samm. Ettevõte on Eesti müügiliider nii raamatute, filmide kui muusika jaeturul.

2012. aastal eestlaste omandusse naasnud Apollol on hetkel 11 raamatukauplust, üks Baltikumi suurimatest e-poodidest www.apollo.ee ja üle 200 000 aktiivse püsikliendi. Apollo 2013. aasta käive oli 13,2 miljonit eurot.

Forum Cinemase Baltimaade tegevjuht Kristjan Kongo ütles, et uue kino avamine Pärnus on kindlasti tervitatav ja vähemalt suveperioodil on seal olemas kriitiline mass inimesi, et kinosaale täita.

"Uus kino aitab kasvatada koguturgu ning aitab kinokultuuri arendamisele selgelt kaasa," sõnas Kongo. "Samas konkurendiks Forum Cinemas uut kino ei pea, sest Pärnus meil täna oma opereeritavat kino ei ole. Kindlasti saab uuest kinost aga klient meie levitusele ning Universali ja Paramount filme saab vaadata ka seal!"