Ametnike sõnul on tegu ohtlike ja metsikute loomadega. Siiski on paljud inimesed aetud tagajalgadele, sest valitsuse palgatud koerte püüdmisega tegelev firma on viimaste kuude jooksul koeri massiliselt tapnud.

Viimastel kuudel on Sotši elanikud teatanud mitmetest juhtumitest, kus mõnd koera on lastud mürginoolega ning seejärel visatud autokasti.

Sellega on saanud tagasilöögi ka Vladimir Putini poolt soovitud kuvand sõbralikumast Venemaast.

„Meile öeldi, et te kas viite kõik koerad olümpiakülast minema või me laseme nad maha," ütles koerte päästmist koordineeriv Olga Melnikova. Heategevusorganisatsiooni Valnoe Delo rahastab Venemaa miljardärist oligarh Oleg Deripaska.

„Esmaspäeval öeldi meile, et meil on aega kuni neljapäevani," rääkis Melnikova.

Nii sõidabki olümpiakülas ringi golfikäru, kuhu kogutakse koeri, kes viiakse linna ääres asuvasse varjupaika. Seal on hetkel juba 80 koera. Olukord sealgi pole hetkel kiita, puudub näiteks elekter.

Loomakaitsjate sõnul on paljude koerte näol tegemist loomadega, kes visati tänavale nende inimeste poolt, kelle kodud seoses Olümpiamängudega hävitamisele läksid. Neile anti asenduskodud kõrghoonetesse, kus lemmikloomade pidamist heaks tavaks ei peeta.