Barra palganumbri ümber jõudis aga vahepeal toimuda juba ühte kui teist.

Aegajalt lahvatab avalikkuse pahameel, kui tulevad jutuks suurettevõtete juhtide tasustamispaketid, mis garanteerivad neile ulmelisena tunduvad summad. Eelmisel nädalal juhtus see taas, kuid seekord tavapäratult äraspidisel viisil – General Motorsit tabasid kriitikanooled selle eest, et GMi uus tegejuht ja ühtlasi esimene naine, kes kunagi USA autotööstust juhtinud, ei ole väärikalt tasustatud.

Lepingu järgi on Mary Barra aastane töötasu hädised 4,4 miljonit dollarit. Seda fakti kasutati tõestusena, et palgalõhe meeste ja naiste vahel tõepoolest eksisteerib, seda isegi Ameerika ärimaailma kõrgemas liigas.

See number ei tundunud Bloomberg Businessweekile päris õige ja pärast väikest uurimistööd selgus, et palganumber ei sisalda preemiat aktsiatelt, mis on seotud ettevõtte tulemustega. Esmaspäeval tegigi GM avalduse, milles teatas, et vastupidiselt kartustele on Barra üsna hästi tasustatud – tema sissetulek võib ulatuda 14,4 miljoni dollarini aastas. See tõstaks 52-aastase daami Suures Kolmikus auväärsele kolmandale kohale.

Praegu näeb Suure Kolmiku ehk Big Three edetabel välja selline:

1. Ford: Alan Mulally, 21 miljonit dollarit
2. VW: Martin Winterkorn, 19,8 miljonit dollarit
3. Daimler: Deiter Zetsche, 11,1 miljonit dollarit
4. Nissan: Carlos Ghosn, 9,7 miljonit dollarit
5. BMW: Norbert Reithofer, 9 miljonit dollarit
6. Fiat: Sergio Marchionne, 6 miljonit dollarit
7. Toyota: Akio Toyoda, 1,8 miljonit dollarit
8. Honda : Takanobu Ito, 1,4 miljonit dollarit