Lauri sõnul vastutab EAS regionaalarengu, innovatsiooni, ekspordi, välisinvesteeringute ja turismi eest. Samas tõdes ta, et kui Eestis on koos FIEdega 137 000 majandusüksust (76 000 FIEt), siis EAS keskendub eelkõige 3000-4000 suuremale. Eestis annab 1100 suuremat ettevõtet 85% ekspordist.

Gasellidele pakub EAS näiteks koolitusi ja ekspordinõu. Nii on EASil ekspordinõunikud Soomes, Rootsis, Norras, Taanis, Saksamaal, Inglismaal ning lisaks luuakse 2014. aastal Venemaale, Prantsusmaale, Hollandisse ja Hiina. Kontaktidega abistamise teenus maksab 500 eurot. Lisaks võib saada näiteks starditoetust, kasvutoetust, arendustöötaja toetust, tootmiskorralduse diagnostika ja parendamisprojekti toetust, disainijuhtimise alase nõustamise toetust ja ettevõtte arenguplaani toetust. Lisaks soovitas Laur väikeettevõtjail kuuluda valdkonna klastritesse.

Edulugudena tõi Laur näiteks lehtalumiiniumist tooteid valmistava OÜ Torm Metall, kasvuhooneid väljatöötava Heikkinen OÜ ja lammutustöödega tegeleva Purustaja OÜ.

Suurema toe saamiseks tuleb gasellidel kasvada suuremaks. Gasellideks peetakse kiirelt kasvavaid väikeettevõtteid, kelle müügitulu ja kasumi kasv peab kolme aasta jooksul olema vähemalt 50 protsenti. Keskmine gasell annab tööd 13 inimesele ja palkas 2010-2012 juurde kolm inimest. Enim ehk ligi 70% on siiski 1-9 töötajaga ettevõtted. Keskmiselt kasvas gaselli käive 2,21 ja kasum 3,53 korda.