Yliopiston Apteekki proviisor Jari Kokkonen ütles SL Õhtulehele, et praegu on veel vara öelda, kas peale Viru keskuses avatava hiljem veel apteeke avatakse.

Ta nõustub, et Eestis on palju apteeke. “Plaan Eestisse tulla on meil alles üsna värske. Kõigepealt on vaja luba saada. Kuid kui me loa saame, siis tegutseme Eestis nagu Soomeski: väga kliendikeskselt,” kinnitas Kokkonen.

Apteegiketil on Soome ravimiturust kümme protsenti, ta annab tööd tuhandele inimesele. “See oleks meil esimene apteek väljaspool Soomet. Selles võib esialgsel hinnangul tööle hakata kümme proviisorit,” ütles ta. Kokkoneni sõnul saaksid apteegis tööd eestlased.

Ravimite hinnatase tema sõnul kahe riigi vahel nii väga ei erine. “Uuemad retseptiravimid on nii Eestis kui ka Soomes ühes hinnas,” lisas Kokkonen.

Ravimiameti peainspektor Hille Kask ei osanud ennustada, mille poolest uus ettevõtja olemasolevatest erinema hakkab. “Eestis kehtivaid nõudeid tuleb täita, Eestis võib müüa registreeritud ravimeid. Arvatavalt hakkab uus ettevõtja rakendama veidi erinevat klienditeenindust, mis on tavapärane Soomes,” ütles Kask.

“Soomes on pandud rohkem rõhku konfidentsiaalsusele,” selgitas Kask erinevust kahe riigi apteekide klienditeeninduse vahel. “Sageli toimib pankadega analoogne süsteem, mis lubab privaatset ja kliendikeskset nõustamist, see on apteegis väga tähtis,” lisas ta.