Kohtumisel räägiti julgeolekuolukorrast nii regioonis kui globaalsemalt, samuti oli kõne all Euroopa Liidu ja Ameerika Ühendriikide vaheline vabakaubandusleping.

Peaminister avaldas lootust, et vabakaubanduslepinguni jõutakse võimalikult kiiresti. Euroopa Liit ja Ameerika Ühendriigid moodustavad ligi poole maailma majandusest ja nendevaheline kaubandus hõlmab umbes kolmandiku kogu maailma kaubandusest. Tariifide alandamise ja tõkete kõrvaldamise tulemusena tõuseks Euroopa Liidu ja Ameerika Ühendriikide sisemajanduse kogutoodang umbes 0,4-0,5% aastas.

"See mõjutab positiivselt ka Eestit, kuna üle 70% meie kaubandusest on seotud Euroopa Liidu liikmesriikidega," ütles Rõivas.

Tema sõnul on tugevad ja püsivate kaubandussidemetega USA ja EL majandused parim tagatis stabiilsusele ja heaolu kasvule.

Kohtumisel tänas peaminister senaatorit Ameerika Ühendriikide panuse eest julgeoleku tagamisel meie piirkonnas. Peaministri sõnul on oluline Ühendriikide jätkuv liidriroll. Ta tõi veel näiteks energeetika, kus Washingtoni otsused võivad suurendada Euroopa energeetilist sõltumatust Venemaast ja tugevdada seeläbi julgeolekut.