Bigbanki konsolideeritud laenuportfell kasvas 2014. aasta esimeses kvartalis kokku 2,5% ehk 7,0 miljoni euro võrra, teatas pank. Laenuportfelli kasv oli suurim Rootsis ja Hispaanias. Märtsi lõpu seisuga oli Bigbankil Euroopas kokku 182 000 aktiivset laenulepingut.

Panga intressitulud ulatusid esimeses kvartalis 14,6 miljoni euroni, suurenedes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 15,2%. Intressikulud ulatusid samal ajal 2,0 miljoni euroni, jäädes varasemaga samale tasemele.

Bigbanki juhatuse esimehe Kaido Saare sõnul vastasid pangagrupi tulemused peamistele seatud eesmärkidele, milleks on tegevuse efektiivsemaks muutmine ning laiendamine väljaspool Balti riike. “Meie kasvule aitab kindlasti kaasa majandusolukorra mõningane rahunemine Euroopas. Seetõttu vaatame ka järgmisi kvartaleid optimistliku pilguga,” ütles Saar.

BIGBANKi kasum esimeses kvartalis oli 2,6 miljonit eurot ehk 54,1% suurem kui aasta varem. Kasum enne allahindlusi oli esimeses kvartalis 8,5 miljonit eurot, kasvades 31,1%.

2014. aasta esimese kvartali lõpu seisuga andis BIGBANK tööd 492 inimesele, neist 218 Eestis, 101 Lätis, 76 Leedus, 37 Soomes, 36 Hispaanias ja 24 Rootsis. Klienditeeninduskontoreid oli kokku 12, sealhulgas Eestis 3, Lätis 3, Leedus 5 ja Hispaanias 1.

BIGBANK AS on Eesti kapitalil põhinev tarbimislaenude pakkumisele spetsialiseerunud pank, millel on filiaalid Soomes, Rootsis, Lätis, Leedus ja Hispaanias ning mis pakub piiriülese teenusena oma tooteid ka Austrias, Saksamaal ja Hollandis.