Edelaraudtee juhatuse esimehe Henn Ruubeli sõnul on ettevõttel soov muuta Tallinna–Tartu vahelist reisirongiliikluse graafikut tihedamaks ning kahe linna vahelist reisiaega lühemaks, kirjutab Eesti Päevaleht.

Esimese Tallinna–Tartu vahel sõitvate kiirrongide tegevusaastaga jääb Ruubel igati rahule. Tema sõnul on aastaga tunduvalt muutunud inimeste transpordieelistused. “Seda näitab ka rongide ülerahvastatus ja nädalavahetusel on rongid puupüsti täis,” lausus ta näidet tuues.

Rongiliikluse populaarsuse tõusu poolt räägivad ka arvud. Üheteistkümne kuuga sõitis kiirrongiga 81 082 inimest, kellest mugavama ja kallima ehk esimese klassi vagunit eelistas 7722. Nädalavahetusteks lubab Edelaraudtee lisada rongidele vaguneid, et tuleval aastal suudaks ettevõte veelgi rohkem inimesi kahe linna vahel vedada.

Ühe eesmärgina on Edelaraudtee järgmiseks aastaks püstitanud ka kahe linna vaheliseks reisiks kuluva aja lühendamise. Eesmärk on jõuda Tallinnast Tartusse kahe tunni ja kahekümne minutiga praeguse kahe tunni ja neljakümne minuti asemel.

Henn Ruubeli hinnangul jääb uute rongiliinide lisamine riigi tahte taha. “Millised rongid ja kui tihti nad sõidavad, otsustab ju tegelikult riik, aga loodan, et järk-järgult on siiski Tallinna–Tartu vahelises rongiliikluses võimalik edusamme teha,” lausus ta.