Intervjuus Briti majanduslehele Financial Times kinnitab Soros, et lääneriikide juhid suhtuvad Ukrainasse kui lihtsalt ühte finantsabi vajavasse riiki, saamata aru, et Euroopa Liidu idapiiril toimuv konflikt ohustab nii Euroopa majandust kui isegi Euroopa Liidu ellujäämist oluliselt rohkem kui Kreeka valimised.

Sorose sõnul on Venemaa vastu suunatud sanktsioonidel nafta hinna languse tõttu sügavam mõju, kui lääneriikide liidrid on kunagi suutnud ette kujutada. Miljardär lisas, et Venemaa maksejõuetus ei üllataks teda.

Soros lisas, et Venemaa finantsraskused kätkevad endas Euroopa jaoks nii strateegilist kui ka majanduslikku ohtu, sest Moskva suhtumine muutub majandusraskuste tõttu tõenäoliselt veelgi agressiivsemaks.
Soros toonitas, et nendele ohtudele vaatamata ei arva ta, et sanktsioone peaks lõdvendama, sest need on Venemaa Ukrainast välja tõrjumiseks vajalikud.

Soros lausus, et USA ja Euroopa Liit teeb suure vea, kui ei suuda sanktsioone toetada massiivse Ukraina toetusprogrammiga. Selle vajalik maht võiks tema hinnangul olla 50 miljardit dollarit ning sellega tuleks alustada aasta esimese kolme kuu jooksul.

84-aastane filantroop lisas, et Euroopa peab ärkama ja aru saama, et Venemaa ründab teda. „Ukraina toetamist peaks võtma kui Euroopa riikide kaitsemeedet,“ lausus Soros „USA ja Euroopa Liit üritavad sõda ära hoida, aga tuleks aru saada, et juhul, kui sanktsioone Ukrainale antava abiga ei tasakaalustata, võib see sõda ikkagi vallanduda.“