Dutov teatas ajakirjanikele, et GM on ilmutanud valmisolekut Venemaale naasma siis, „kui turu trendid muutuvad“. Kontserni esindaja rõhutas, et GM-i strateegilised otsused, mis puudutavad ettevõtte tegutsemist Venemaal, on kantud puhtalt majanduslikest põhjustest.

GM teatas 18. märtsil, et Vene turult lahkub nii Opel kui ka kõik Chevrolet mudelid, alles jäävad vaid Cadillaci ja Chevrolet premium-mudelid. Lisaks konserveeritakse alates selle aasta juunist GM-i tehas Sankt-Peterburis ja lõpetatakse koostöö GAZ-iga.

Opeli ja Chevrolet turuosa Venemaal on umbes 8 protsenti. Selle aasta esimese kahe kuuga kukkus Opelite müük 5,5 korda ja Chevrolet müük 3,5 korda.

Sankt-Peterburgi tehase. See rajati vaid 8 aasta eest ning see maksis 300 miljonit dollarit. Tegemist on president Vladimir Putini kodulinnaga.

Putinile on selline liigutus valus löök. 1500 töötajaga tehas tegutseb piirkonnas, mida Putin on armastanud tuua näitena sellest, kui hästi suudetakse riiki meelitada välisinvestoreid ning luua stabiilseid ja hästimakstud töökohti. Lisaks on see tema kodulinn.