2010. aastal tehti Ameerika koolisööklates drastilisi muutusi. Seda paljuski tänu USA esileedi Michelle Obama algatusele „Let's move!", mis võitleb laste ülekaalulisusega.

Õpilased peavad uute juhiste järgi saama iga päev nii puu- kui ka juurvilja. Lisaks on menüüs madala rasvasisaldusega piim. Päevane kalorikogus peab vastama lapse vanusele.

Selliste reeglitega ei ole nõus ei sööklapidajad ega õpilased.

Nüüd on avastatud, et USA kooliõpilased on hakanud kooli „smuugeldama" soola, pipart ja suhkrut, et koolisöök paremini maitseks. Mõned on neid aineid isegi kaasõpilastele müünud.

Ühed spetsialistid on arvamusel, et nõudeid peaks leevendama, sest lapsed on kehvalt maitsva koolitoidu tõttu näljas - nad lihtsalt ei söö seda. Teine võimalus on, et nad leiavad ikkagi tee rämpstoiduni, käies lõuna ajal burgerit söömas. Lapsed võtavad kaasa ka oma toitu ning on märgatud, et lapsevanemad käivad oma võsukesi lõuna ajal kiirsöögikohtadesse toimetamas.

Lisaks on märgatud, et lapsed viskavad juur- ja puuvilja lihtsalt prügikasti. See läheb raisku.

Karmima poliitika pooldajad on aga veendunud, et selliste sammudega suudetakse muuta ühe generatsiooni elu. Panna lapsi mõtlema ja sööma tervislikult. Kuidas aga võidelda smuugeldajate vastu?