Langus tulenes peamiselt finantstehingutelt saadud madalamatest tuludest ning vähenenud teenustasudest.

„Käesoleva aasta alguses teatas Danske Bank otsusest positsioneerida ümber oma äritegevus Balti riikides. Edaspidi keskendub pank Baltikumis äriklientide ja privaatpanganduse klientide teenindamisele,“ kirjutas Danske Banki tegevjuht Aivar Rehe majandustulemuste teates. „Neile kahele kliendisegmendile soovib pank teha turu parimaid pakkumisi ning nende teenindamise oleme määratlenud kui oma jätkuva tegevusvaldkonna. Majandustulemused esitatakse sellest lähtuvalt.“

Jaeklientide segmendi on pank määratlenud lõpetatavaks tegevusvaldkonnaks. Jaeklientide osas ei ole pangal kasvueesmärke ning siin prognoosib pank klientide arvu ja teenindusmahtude vähenemist. Jaeklientide tulemused ei ole kajastatud antud tulemustes, ega ka tulevastes tulemustes.

Alates 1. juunist 2015 sõlmib pank uusi krediidilepinguid (eluasemelaen, arvelduskrediit, krediitkaart ja liising) ainult äriklientide ja privaatpanganduse klientidega. Nimetatud kuupäevast lõpetas pank ka uute õppelaenulepingute ja väikekrediiditoote Freestyle lepingute sõlmimise.

Panga puhasintressitulu kasvas aastaga 1%, 11 miljonile eurole. Puhas teenustasutulu vähenes 22,4%, 5,9 miljonile eurole. Finantstehingutelt teeniti 37,5% väiksem puhaskasum.

Panga tegevuskulu kasvas 3,7%, 8,4 miljonile eurole. Panga laenuportfell kasvas 18,9%, 699 miljoni euroni. Hoiused kasvasid 4,2%, 1,812 miljardi euroni.