Siiski on pärast eelmist keskpanga istungit mitmed keskpanga nõukogu liikmed avaldanud arvamust, et täiendavaid stiimuleid ei ole tarvis. Sellised mõtted on jaganud Saksamaalt Jens Weidmann, Sabine Lautenschlager, Eestist Ardo Hansson, Sloveeniast Bostjan Jazbec ja Lätist Ilmaris Rimsevics.

Bloombergi poolt küsitletud analüütikud on üksmeelel, et Euroopa Keskpank suurendab selle nädalasel istungil majanduse elavdamise meetmeid.

Draghi on investoritele mõista andnud juba alates oktoobrist, et keskpank võtab ette samme inflatsiooni kiireks tõusuks. Investorid panustavad, et hoiuse intressimäära langetamine on 100% kindel. Keskpanga arsenalis on intressimäära langetamine veelgi negatiivsemaks, võlakirjade kokkuostuprogrammi suurendamine ning ehk ka midagi varem seni avaldamata meetmetest.

„Euroopa Keskpank on valmistanud turuosalisi ette meetmete paketiks ning nad ei saa pakkuda vähemat, sest muidu karmistuvad laenuolud,“ ütles BNP Paribasi euroala peaanalüütik Ken Wattret.

Enam kui kolmveerand küsitletud analüütikutest ootavad, et hoiuse intressimäära alandatakse praeguselt -0,2 protsendilt. Mediaan intressimäära ootus on -0,3%, kuid madalaim ootus on -0,45%. Finantseerimise intressimäär jäetakse tõenäoliselt 0,05 protsendile.