Loomemajanduse valdkondades tegutsevate ettevõtete ekspordivõime arendamise toetamise nimeliselt eelarverealt on saanud raha näiteks Jan Uuspõllu monotüki „Brüsseli kapsas” ettekandmine Soomes, mida kirjeldatakse kui „Jan Uuspõllu pöörast monoseiklus, kus Eesti naine küsib: Kes ma olen?“.

Soome publikule nime „Brysselin Kaali" all esitatava näidendi jaoks eraldas EAS 49998 eurot 51 senti. Kogu selle projekti maksumus ületab 71 000 eurot.

Samas suurujärgus summa sai EASilt ka Kadri Kõusaare lavastatav mängufilm „Ema“, mis on kirjelduse järgi „põnevikuline lugu unistuste püüdmiseks tehtud tormakatest otsustest, mille tagajärjed jäävad unistajaid end veel tükiks ajaks meelde tuletama“. Kogu projekti eelarveks on märgitud 71 250 eurot, millest 49 875 katab EAS.

Samadel alustel saab ettevõtete ekspordivõime arendamiseks EASilt 48838 eurot ja 30 senti toetust ka Estonia klaverivabrik.

Kokku on EAS panustanud tänavu loomemajanduse valdkondades tegutsevate ettevõtete ekspordivõime arendamise toetamiseks üle poole miljoni euro, mis jagunes 12 projekti vahel. Igale projektile eraldatud summa jäi 30 000 kuni 50 000 euro vahemikku.