Planeeritav maa-ala asub Tartu maantee, Gonsiori, E. Viiralti ja Kivisilla tänava vahelises kvartalis. Kontaktvööndis paiknevatel hoonetel on kuni 27 korrust. Praegu asub kinnistul 3-korruseline endine kauplus "Turist“, mis on firma poolt ümber ehitatud ööklubiks.

Detailplaneeringu koostamise eesmärk on muuta 0,35 hektari suuruse Tartu maantee 17 kinnistu ärimaa sihtotstarve elamu- ja ärimaaks ja määrata ehitusõigus kuni 42 maapealse ja kuni 3 maa-aluse korrusega äriruumidega korterelamu ehitamiseks.

Ühtlasi algatati kinnistu detailplaneeringu keskkonnamõju strateegiline hindamine, sest detailplaneeringu elluviimisega kaasnev tegevus omab olulist keskkonnamõju.

Planeeritav maa-ala jääb Tartu maantee sihilisse Tallinna vanalinna muinsuskaitsealaga liituvasse vaatekoridori, mille hoonestamisel tuleb tagada vanalinna silueti vaadeldavus.

Ala on teemaplaneeringu "Kõrghoonete paiknemine Tallinnas” kohaselt Maakri kõrghoonete piirkonna 9. kvartalis, kus hoonete suurim lubatud absoluutkõrgus on 130 meetrit. Kavandatav hoone on teemaplaneeringuga kooskõlas.

Linn teatas, et kuna Tartu maantee 17 kinnistu ümbrus on tihedalt hoonestatud linnakeskkond, tuleb antud detailplaneeringu puhul hinnata mõju eelkõige linnaruumile ja nii olemasolevale kui ka planeeritavale elukeskkonnale.

Tallinna kaksiktornide - korterid ja Swissotel - majas on 31 korrust. SEB Tornimäe majas on 24 korrust. Olümpia hotellil on 28 korrust, Viru hotellil on 23 korrust, Radisson Blu hotellis on 25 korrust.