DFDS-i hinnangul annab nii kaubavedude mahu kui ka reisijate arvu kasv märku Euroopa majanduse stabiilsest kasvust. DFDS-i poolt opereeritavatel laevaliinidel Põhja- ja Läänemerel liikus aasta kolmandas kvartalis 17% rohkem kaupu ja 10% rohkem reisijaid kui möödunud aastal samal ajal. Kaubavedude maht kasvas ka Skandinaavias, eriti Läänemere regioonis.

Kolmandas kvartalis näitasid majanduskasvu kõik DFDS-i põhilised turud Euroopas, sh ka Suurbritannia. Euroopa Liidust lahkumise otsus ja naela nõrgenemine ei ole kolmandas kvartalis avaldanud negatiivset mõju kaubavedudele Inglismaa ja mandri-Euroopa vahel, mis näitasid jätkuvalt stabiilset kasvu. Kõige enam, 30% - kasvas kaubavedude maht Inglise kanalil, reisijate arv kasvas samal perioodil 15%.

“Tulud ja kasum meie liinivõrgus ja logistikateenustest jätkasid rahuldavat kasvu, mis peegeldab stabiilset majanduskasvu enamikes Euroopa riikides, sh ka Inglismaal. Me jälgime hoolikalt võimalikku Brexiti mõju pikaajalises perspektiivis nagu ka praegust naela kursi nõrgenemist,” ütles DFDS-i juhatuse esimees Niels Smedegaard.

DFDS-i müügitulud kasvasid jooksva aasta kolmandas kvartalis 7% 510 miljoni euroni ja kulumieelne ärikasum kasvas 15% võrra 131 miljoni euroni. Tugeva majandustulemuse kindlustas meretranspordi- ja logistikateenuste kasv nii Lääne- kui ka Põhjamerel.

DFDS-i kolmanda kvartali üheks oluliseks sündmuseks on ettevõtte laienemine Eestis. Alates oktoobrist teenindab DFDS Paldiski ja Hanko vahelist kauba- ja reisijateveo laevaliini üheksa väljumisega nädalas mõlemal sõidusuunal.