„Eestis on reisijate arv piiratud. Kasvada saab allhanketeenustega, kinnitas Nordica müügidirektor Toomas Uibo lepingut SASiga. „See leping aitab positiivsema tulemuse poole.“

Eile teatas Nordica uue lennukitüübi kasutusele võtmisest, et alustada koostööd suure Euroopa lennufirmaga. Eile lennukompanii nime ei avalikustatud.

Eesti lennufirmale Nordica ja poolakate LOT Airlines'ile kuuluv Regional Jet võtab lisaks lennukipargis juba olemasolevatele Bombardieridele kasutusele ka ühe propellerlennuki ATR 72-600. Töökuulutuses otsib Regional Jet sellele peapilooti ning kuulutuse kohaselt hakkaks lennuk koos täismeeskonnaga (wet-lease) pikaajalise lepingu alusel teenindama "üht suurimatest Euroopa lennufirmadest".

Eilsel Nordica pressikonverentsil öeldi samuti välja, et tõenäoliselt lisandub lennukiparki üks turboprop tüüpi lennuk, kuid millise liini või koostöö jaoks seda täpsemalt vaja läheb, jäeti veel ütlemata. "Me loodame seda kasutada oma teenuste ekspordi laiendamiseks," ütles Regional Jeti juht Sven Kukemelk.

Praegu kuulub Nordica lennukiparki üks Embraer 145 (BMI lennuk, mis teenindab Örebro ja Groeningeni liine), kaks Bombardier CRJ700 ja kuus CRJ900.

ATR 72-600 on kahemootoriline turbopropeller-tüüpi lennuk, mida kasutatakse lühilendudeks ja milles on 68-78 istekohta.