CFTC andmeil vahendas Tallinex vähemalt 1,5 miljoni USA dollari suuruses kogusummas USA investorite valuutatehinguid, teatas Financefeeds. USAs registreeritud klientidele valuutatehingute teenuste pakkumiseks peab ettevõte aga end registreerima CFTC juures, mida Tallinex pole teinud.

CFTC teatel vahendas Tallinex USA klientide valuutatehinguid nelja aasta jooksul, ajavahemikus 2012 septembrist 2016 septembrini. Amet nõuab kohtus valuutakauplejalt kompensatsiooni nii materiaalse kui ka moraalse kahju tekitamise eest, kokku 170 000 dollari suuruses summas ning lisaks ka kolmekordses mahus ettevõtte teenitud kasumit.

Financefeedsi teatel oli USA kohtutäituritel omajagu probleeme kohtukäsu firmani toimetamisega, sest Tallinexil on kaks aadressi: üks Tallinnas Tornimäel, teine St Vincent ja Grenadiinide saareriigis.

Äriregistri andmeil kuulub Tallinex soomlastele Terry Salole, Tommi Hämäläinenile, Turkka Partanenile ja Seišellidel registreeritud ettevõttele Trade Strategists Ltd. Varem on ettevõte kandnud nime FxViking ja Ajavagu.

2016. aasta majandusaaasta aruannet pole tttevõte äriregistrisse esitanud. 2015. aastal oli aruande kohaselt ettevõtte müügitulu 8000 eurot, muud äritulud 22 000 eurot ja aasta kahjum 110 000 eurot. Aasta varem ulatus käive 0,9 miljoni euroni ja kasum 118 000 euroni.