2017. aasta eest aktsionäridele dividende ei maksta, kuna müügitehingus on kokku lepitud, et mullune kasum kuulub Odyssey Europe'ile. Kõik praegused nõukogu liikmed astuvad tehingu lõpuleviimisel tagasi.

OÜ-le HansaAssets kuulub käesoleval hetkel kokku 68 361 890 OEG aktsiat, mis moodustab 45,0368% kõigist OEG aktsiatest, ja OÜ-le Hendaya Invest kuulub kokku 28 761 910 OEG aktsiat, mis moodustab 18,9483% kõigist OEG aktsiatest. Aktsiate ostuhind on 1,9 eurot ühe aktsia kohta.

"Olles alustanud 25 aastat tagasi Eestis väikese ettevõtmisena, olen uhke, et OEG-st on tänaseks kasvanud mastaapne ettevõte, millel on eeskujulik ärimudel ning tugev positsioon kuues Euroopa Liidu liikmesriigis. Novalpina Capitali meeskonnal on märkimisväärne kogemus just taoliste investeeringute vallas, mis aitavad ettevõtetel laiendada oma tegevust nii geograafilises kui digitaalses mõttes. Nende visioon on muljetavaldav ja ma olen kindel, et neist saab OEG-le hea ja äri edasiviiv omanik. Suurima aktsionärina pean pakutud hinda õiglaseks ja soovitan aktsionäridel pakkumine vastu võtta," kommenteeris tehingut Armin Karu.

"Aastate jooksul ja asutajate visioonist lähtudes on OEG edukalt laiendanud oma tegevust väljapoole meie koduturgu Balti riikides. Edaspidi peame seoses järjest suureneva konkurentsiga internetipõhistes mängudes suurendama oma investeeringuid digitaalsesse platvormi. Oleme kindlad, et Novalpina Capital on tulevase omanikuna hea valik toetamaks neid investeeringuid," ütles OEG juhatuse esimees ja tegevjuht Madis Jääger.

"OEG on kuuel eurotsooni kuuluval turul kasiinomeelelahutuse valdkonna juhtiv ettevõte, millel on tugev tegevus- ja vastavuskontrolli mudel. Oleme vaimustunud Armini poolt üles ehitatud ärist ja ootame võimalust, et pakkuda omalt poolt strateegilist panust ja kapitali, et koos ettevõtte, juhtkonna, töötajate ja klientidega teha järgmine samm OEG arengus," ütles Novalpina Capitali asutajapartner Stefan Kowski.

Odyssey Europe teeb ka kõigile teistele OEG aktsionäridele ülevõtmispakkumise sama hinnaga, st 1,9 eurot ühe aktsia kohta. Täna esitati ka finantsinspektsioonile vastav taotlus.

Ülevõtmispakkumise tegemise eeldatav kuupäev on 4. aprill 2018 ja eeldatav pakkumise periood (st aeg, mille jooksul saab anda Ülevõtmispakkumise raames OEG aktsiate tehtud pakkumusele nõustumuse) algab 4. aprillil 2018 ja lõppeb 2. mail 2018. Ülevõtmispakkumise eeldatavaks väärtuspäevaks on 10. mai 2018.

Odyssey peab saama tehingu läbiviimiseks ka MTA nõusoleku.

Ostja on Euroopa investeerimisettevõte

Odyssey Europe AS on investeerimisettevõtte Novalpina Capital tütarettevõte. Viimane on Euroopa erakapitalil põhinev investeerimisettevõte, mis nõustab mitut erakapitalifondi. Novalpina on küllaltki uus ettevõte - see asutati 2016. aastal ja asus kohe värbama Goldman Sachsi ja Morgan Stanley talente. Novaltina baseerub Londonis.

Novalpina Capitali poolt on finantsnõustajaks Global Leisure Partners LLP, tehingu finantseerijaks Morgan Stanley ja õigusnõustajaks Weil, Gotshal & Manges LLP. Aktsiate müüjate finantsnõustajana tegutseb LHV Pank. Müüvate suuraktsionäride ja OEG õigusnõustajana tegutseb Ellex Raidla.