Vabaerakondlane Krista Aru küsis riigikogu infotunnis peaministrilt, milline on tema seisukoht tselluloositehase eriplaneeringu suhtes olukorras, kus kaks koalitsioonipartnerit on avaldanud toetust planeeringu peatamiseks.

"Ma arvan, et Eesti peab hoidma avatud ettevõtluse ja investeeringute joont, see on olnud Eestile oluline ja toonud edu. Ma arvan, et debatid eriplaneeringu osas peaksid toimuma valitsuse kabinetis ja võiksid kesta juunikuu jooksul," rääkis Ratas. Arutelude käigus saaks tema sõnul teha vaheülevaate ja otsustada, kuidas edasi minna. "Ma olen korduvalt toonud välja säästva arengu printsiipi ja ma jätkan sellega. Ma arvan, et signaalid Lõuna-Eestist ja Tartust on päris tõsised ja olulised edasiste plaanide jaoks," lisas Ratas.

Küsimusele, kas arutelude käigus kaalutakse tehase ka alternatiivseid asukohti, näiteks Tabiveret või Kundat, vastas Ratas, et kõik sõltub investoritest.

"Minu meelest Eesti tugevus väga paljuski on meie paindlikkuses ja on selles, et me saame, kui on tegemist ikkagi väga suurte investeeringutega – ja kahtlemata, kui on tõstatatud investeeringumaht ca 1 miljard, siis Eesti kontekstis on tegemist väga suure investeeringuga –, siis on küsimus selles, kas meil on neid potentsiaalseid investoreid kas Kundas, kusagil kolmandas või neljandas kohas, kes on sellest huvitatud," ütles ta.

Tehase võimalik asukohtade laiendamiseks on Ratase sõnul võimalus minna projektiga edasi ilma investoriteta ja täielikult riigi toel. "See edasiminek aga tähendab ju maksumaksja rahakoti peal nende uuringute tegemist. Tänane seis on olnud see, et investor on öelnud, et tal on huvi, riik kuulutab kõik hanked välja, aga selle finantseerib erasektor või erainvestor. Nii palju kui mina olen saanud aru, tänase investori puhul temal huvi kusagile teise kohta minna ei ole. Nii et antud kaasuse puhul rääkida laiendamisest vähemalt minule teada oleva info kohaselt täna pole alust, sest pole teist poolt, kellele see huvi pakuks investeeringute tegemise osas," ütles Ratas.