Kuigi kütuse maailmaturuhinnad on viimasel ajal jõudsalt ülespoole liikunud, alandas Neste Eesti reedel nädalavahetuseks 95Euro hinna tasemele 10.50, samal ajal kui firma koduleheküljel oli selle hulgihind 10.60, kirjutab Eesti Päevaleht.

Dumpingukahtlustest Neste jaamades teavitas konkurentsiametit üks väike Eesti päritolu kütuse jaemüüja. “Asi on uurimist väärt, kui me sellelt väikefirmalt ka nüüd avalduse saame, peame nii või teisiti asja menetlema,” ütles ameti osakonna juhataja asetäitja Ilmar Topro.

Tema sõnul võib amet firma suhtes menetlust alustada seaduse uhiuue paragrahvi järgi, mis räägib kollektiivsest domineerimisest turul. “Neste ei ole küll üksi mingisugune turgu valitsev ettevõte, kuid ta võib seda olla kellegagi koos,” ütles Topro, lisades, et selline kahe ettevõtte koos domineerimine ei tohi oma hinnapoliitikaga teiste turuosaliste tegevust pärssida.

Eesti tanklaketid Olerex ja Favora oma kütusehindasid Neste tasemele reedel ei alandanud ning korraldasid Tartus sümboolse protestiaktsiooni, sõites oma kütuseveokitega Neste Eedeni kaubanduskeskuse automaatjaama üliodavat kütust tankima. Tagasihoidlik kogus tangitud kütust otsustati oma tarbeks kasutada, mitte uuesti müüki panna.

Neste Eesti jaemüügijuhi Ivar Kohvi sõnul ei müünud firma möödunud nädalavahetusel kütust alla hulgihinna ega ole seda teinud ka viimaste aastate jooksul.