Taani üks vanimaid ja suurimaid ajalehti Politiken hoiab tänases kajastuses ettevaatlikku joont. Lehelugejaile antakse ülevaade sellest, mis täna juhtuma hakkab. Eeldatavasti avaldab Danske Bank vähemalt raporti põhijäreldused enne Kopenhaageni börsi avanemist meie aja järgi kell 10.00. Börsi reaktsiooni oodatakse ärevusega. Viimase poole aastaga on panga aktsia väärtus langenud 30%. Kas nüüd, pärast seda, kui pank viimaks uurimuse tulemused paljastab, hakkab hind tõusma?

Politiken ennustab, et järgmised huvitavad arengud hakkavad toimuma pärastlõunal, kui suur pressikonverents läbi saab. Danske Banki suuraktsionäride seas on terve rida pensionifonde, mis on oodanud raporti tulemusi, et otsustada, kas pank hüljata või mitte.

Lisaks kirjutab Politiken, et eeldatavasti veel täna oodata Taani majandusministri Rasmus Jarlovi pöördumist, milles ta tutvustab eelnõu staadiumis oleva rahapesutõkestamise paketi meetmeid.

Ka teine Taani suurim leht Berlingske Tidende jääb tänases lehes ettevaatlikuks ja valmistab lugejaid ette nn D-Dayks. Lugejate ette laotatakse peamised küsimused, millele täna vastust oodatatakse. Ennekõike: kes teadis ja kui palju teadis?

Majandusleht Finans koostas Thomas F. Borgeni portree. Lugu räägib sellest, kuidas ligi 140-aastase ajalooga väärika panga etteotsa saanud Borgen sattus sinna nii õigel ajal, et sai hüüdnimeks „Lucky Mr Borgen“: ta pandi ametisse 2012. aastal, kui ta sai vedas panga edukalt läbi majanduskriisi lõpu juhtida. Sisse kukkus ta rahapesuga. Finansi ajakirjanikud rõhutavad, et Borgen oli otseselt vastutav selle eest, et pangasisesed kontrollistruktuurid oleks piisavalt tõhusad, et rahapesu tõkestada. Sellega Borgen aga piisavalt ei tegelenud. Tegevusetult ta ei istunud: lisaks kriisist väljatoomisele sai ta omal ajal üle terve finantssektori kiita ka selle eest, et parandas Danske kommunikatsiooni klientidega, vähendas bürokraatiat, aitas tõsta panga reitingut ja tegi palju muud.

Teine rahandusajaleht Børsen avaldas täna analüüsi, milles arutletakse selle üle, kas Danske Banki nõukogu esimees Ole Andersen võib samuti sule sappa saada ja millised on tema võimalused päästa nii enda kui panga maine rahapesuskandaalis. Financial Timesi andmetel pidanuks Andersen olema kursis, mis Eesti filiaalis toimus.