Ratase sõnul on rahandusministeeriumi valminud esialgne kokkuvõte eelmise aasta eelarve täitmisest ning selle tulemused ei ole rõõmustavad. Kolmapäevane Eesti Ekspress kirjutas, et rahandusministeeriumi esialgsete andmete kohaselt läks Eesti eelmise aasta eelarve struktuursesse miinusesse, mis tähendab, et nüüd tuleb teha ülejäägiga eelarve.

"Esialgne hinnang rahaministeeriumilt on see, et pilt on keerulisem või halvem, kui prognoositud," ütles Ratas, kuid lisas, et lõplik, statistikaametiga kooskõlastatud ülevaade peaks valmima 26. märtsiks. "Täna siin saates väita kategooriliselt, et me jääme ainult eelarve paranduste juurde 2019 sügis väita ei saa. Kui pilt on halvem kui prognoositud rahandusministeeriumi poole pealt, siis ei ole välistatud ka see, et riik peab siin operatiivselt vastavaid samme astuma," tunnistas Ratas vastuseks küsimusele, kas on võimalik ka 2019. aasta eelarve kärpimine. "Aga hetkel öelda täpselt, missugune tee valitakse ja missuguses ajalises skaalaas - seda on vara," lisas peaminister.

Ratas tunnistas, et koalitsioonikõnelusi pidavad delegatsioonid ei ole veel jõudnud arutada EKRE soovi lõpetada Rail Balticu senisel kujul rajamine, kuid tema hinnangul oleks seda väga raske täita.

Tema sõnul on kiirraudtee rajamise plaan niivõrd rahvusvaheline protsess, mille raames on sõlmitud kokkulepped Läti, Leedu, Soome ja Euroopa Komisjoniga ning antud rahvusvaheliselt lubadusi, mistõttu oleks raske seda peatada.