Eesti alkoholiaktsiis langes täna – hinnad selgelt kukkunud, inimesed kärudega liikvel,” teatab Iltalehti.

Iltalehti ajakirjanik astus täna hommikul esimesele Helsingist Tallinna suunduvale laevale, et jälgida mismoodi alkoholiga kauplemine aktsiisi langetamise järel välja näeb. Laev alustas Helsingist teed kell 7.30.

„Sadamas oli näha viinakärusid ja vähemalt osa inimestest teadis selgelt, et täna võivad hinnad olla langenud. Iltalehti kohtas Sarit ja Santerit, kes olid läinud Lohjast hetkelise mõttevälgatuse ajel päevareisile Tallinna ostlema ja vaatama, kui palju hinnad tegelikult langenud on. Nad käivad Tallinnas kolm korda aastas,” kirjutab Iltalehti.

Ja veel: „Kell 7.13: Nüüd oodatakse tax free poe avanemist. Kell 7.42: tax free on avanenud. Tallinki avaldatud ettetellimisblanketi järgi näivad hinnad olevat langenud!”

Oma reporteri oli kohale saatnud ka Aamulehti.

Jukka Innanen ja Heikki Honkala teatasid, et reisivad Tallinna vähemalt korra kuus ja aastas kokku umbes 15 korda. Reiside peaeesmärk on alkoholi ostmine.

„Palju kordi ma ei lähe isegi maale, vaid tulen tagasi sama laevaga, millega läksin,” ütles Honkala. „Praegu on nii hea ilm, et lähme ka maale.”

Alkoholiaktsiisi langetamine nende meeste oste ei mõjuta. Innanen ütles, et käiks Tallinnas niikuinii.

Marita Häkkilä ja Jussi Nieminen leidsid aga, et kui osta alkoholi Tallinnast, tuleb sellele ikkagi hinda juurde.

Anna Ahokas avaldas arvamust, et alkoholiaktsiisi langetamine ei mõjuta tema pere reisi kuidagi. Viimati käis ta koos mehega hoopis autot hooldusse viimas.

Emilia Mäkinen tuli Tallinna suveks jooke ostma. Reisi ei ajastatud siiski alkoholiaktsiisi langetamise järgi.

„Ma isegi ei saanud aru, et täna algab juuli. Esmaspäev juhtus olema vaba päev ja joogid oleksid igal juhul Eestis odavamad,” ütles Mäkinen.