„Reisijate arv on tänavu esimesel poolaastal jätkuvalt kasvanud, kokku on tehtud üle nelja miljoni sõidu. Viie aasta taguse ajaga võrreldes, kui uued rongid liinile tulid, oleme sõitjate arvu suutnud kasvatada enam kui poole võrra. Arusaadavalt paneb see kogu ettevõtte pinge alla ja rongide ületäituvus mõjutab kahjuks ka reisijaid. Loodame klientide mõistvale suhtumisele ning püüame võimalikult kiiresti täiendavad rongid liinile tuua,“ ütles Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

„Võrreldes eelmise aastaga on tehtud üle 200 000 sõidu rohkem. Kõige suurema kasvu on toonud just kiired ekspressühendused – nii Tartu kui ka Narva suunal on sõitjate arv kasvanud rohkem kui veerandi võrra. Kõige enam sõite tehti aga maikuus, kui rongi kasutati 726 000 korral. Loodame aasta lõpuks teenindada üle 8 miljoni reisija, mis tähendaks järjekordset rekordit viimase paarikümne aasta jooksul.“

Alates 01. augustist muudetakse ekspressrongide hinnakujundust selliselt, et kõige koormatumatel väljumistel on piletite hinnad kõrgemad ning vähem populaarsetel väljumistel madalamad. „Peame nõudlusest sõltuvate hindade kasutuselevõttu vajalikuks, et üha kasvava reisijate arvuga toime tulla. Loodame, et osa sõitjaid hakkab senisest enam valima sõiduks vähem populaarseid nädalapäevi ja kellaaegu. Endiselt soovitame kõigil osta pilet ette veebist, kus hinnad on soodsamad,“ ütles Elroni müügi- ja arendusjuht Ronnie Kongo.

„Rongist ostes saab pileti soodsamalt piletimasinast ning ka omavalitsuse poolt antud tasuta sõiduõiguse puhul palume kõigil oma sõit piletimasinas registreerida – ainult selliselt on meile teada, et inimene on rongis sõitnud, ning seeläbi saame rongiliikluse kulud kaetud. Samuti on meie jaoks väga oluline rongide täituvuse ja eri peatuste kasutuse info, et saaksime liinile saata sobiva suurusega rongi.“

Enim sõite tehti esimese poolaasta jooksul Tallinna-Paldiski (699 000), Tallinna-Riisipere (599 000) ja Tallinna-Tartu (591 000) liinidel.