Inbank jätkas aasta esimesel poolel kasvu kõigil neljal koduturul, kasvatades kuue kuu kokkuvõttes krediiditoodete müüki kokku 49 protsenti, teatas pank. Pea poole kasvust moodustas laenumüük Poola turul, mis parandas oma tulemust aasta taguse perioodiga ligi 7 korda. Grupi laenuportfell kasvas aastaga 54,7 protsenti 275,6 miljoni euroni ning hoiuseportfell 71,3 protsenti 272,8 miljoni euroni.

Inbanki esimese poolaasta krediiditoodete müügist andis Eesti üksus 45,7 miljonit, Leedu 43,3, Läti 24,2 ja Poola 20,6 miljonit eurot. Võrreldes aasta varasemaga kasvas müük Poolas 588 protsenti, Eestis oli müügikasv 37, Lätis 32 ja Leedus 23 protsenti.

„Poolaasta ja teise kvartali tugevad müügitulemused koos kasvuga kõigil koduturgudel vastasid igati ootustele. Võrreldes eelmise aasta samade kuudega on müük kasvanud ligi 50% ning eriti hea meel on meil Poola filiaali üle," kommenteeris Inbanki juhatuse esimees Jan Andresoo. „Need tulemused kajastavad positiivset ja efektiivset dunaamikat, mille suunas oleme juba mõnda aega töötanud."

Mullu teises kvartalis oli koondkasum 0,88 miljonit ning esimesel poolaastal 4,79 miljonit eurot. „Siinkohal on oluline ära mainida tulemusi mõjutanud ühekordsed sündmused, nagu näiteks Coop Panga aktsiate ümberhindamine 0,3 miljoni euro väärtuses ja 0,3 miljoni euro väärtuses eelmistele perioodidele omistatava edasilükkunud tulumaksu vara arvele võtmine," märkis Andresoo.

Andresoo tõi olulise arendustegevusena välja jätkuvad ettevalmistused filiaali avamiseks Leedus, sh on Inbank esitanud Eesti Finantsinspektsioonile selleks vajaliku dokumentatsiooni.

„Mullu sisenesime Leetu Mokilizingase omandamisega ning nüüd valmistume järgmise sammuna Inbanki lansseerimiseks. Leetu laienemine avab meile veel ühe hoiuste kaasamise turu ja aitab tagada Inbanki finantseerimiskanalite mitmekesisust," märkis Jan Andresoo.

Inbank võttis II kvartalis vastu ka strateegilise otsuse müüa oma 7,94 protsendiline osalus Coop Pank AS-is, millest saadavad vahendid investeerib Inbank rahvusvahelisse kasvu.