Kõige vähem kasvas elektri börsihind Lätis ja Leedus, kus see tõusis ligi kümme protsenti 48,9 euroni. Eesti hinnapiirkonnas tõusis börsihind võrreldes eelmise kuuga 12,6 protsenti 48,9 euroni. Börsi süsteemihinna kuine tõus oli 25,7 protsenti ja süsteemihinnaks 35,15 eurot megavatt-tunni eest.

Riikidevahelised energiavood liikusid Eesti ja Soome vahel möödunud kuul vaid suunaga Eesti poole. Turu käsutusse antud võimsus kasutati kuu jooksul ära kolmveerandi ulatuses ja 210 tunnil ehk 28 protsendil ajast kasutati võimsus ära terves ulatuses. Ühel tunnil kaubandust riikide vahel ei toimunud.

Eesti ja Läti vahel liikusid energiavood 91 protsendil ajast Läti suunas ja turule antud võimsusest kasutati ära pool. Eesti suunal liikusid võimsusvood 19 tunnil ja ära kasutati 0,2 protsenti võimsusest. Kaubandust ei toimunud kahe riigi vahel 49 tunnil.

Riikidevahelise ülekandevõimsuse jaotamise tulu teenis Elering juulikuus 1,5 miljonit eurot.

Elektrihinda mõjutava süsinikdioksiidi emissioonikvootide hind on jätkuvalt tõusutrendis ja oli juulikuus vahemikus 26,01-29,81 eurot tonni kohta.

Möödunud kuu viimase kauplemispäeva tehingute järgi Nasdaq OMX tulevikutehingute turul võib augustikuu börsihinnaks Eesti hinnapiirkonnas kujuneda 45,9 eurot, Soomes 48,25 ja Lätis 52 eurot megavatt-tunni eest.