Toyota rallitiimi juhil on Rae vallas Peetri alevikus ettevõte Tommi Mäkinen Racing OÜ.

Kui veel 2016 või 2017. aasta tulemuste kohta võib öelda tagasihoidlikud, siis mulle lendasid näitajad raketina üles. Käive kasvas aastaga 30 korda, 15,1 miljoni euroni. 2017. aasta veidi väiksema kui 5000 eurose kahjumi kõrvale ilmus mullu 8,4 miljoni eurone puhaskasum.

Läinud aasta aastaaruande kohaselt oli ettevõtte töötajate arv 17, kuid töötamise registri andmetel tänavu juuni lõpu seisuga ettevõtte leival 33 inimest.

Ettevõtte tegevusala on ajutise tööjõu rent. Firma kuulub täielikult Tommi Mäkinenile, kuid juhatuse liikmeks on lisaks temale ka Mia Marika Mäkinen.

Iltalehti kirjutab, et Eestis Rae vallas asub Toyota meeskonna läinud aastal valmis saanud hooldekeskus. Läinud aasta käibest tuli Jaapanist 14,2 miljonit eurot ja miljon eurot Eestist. Kompanii ajab Eestis rahast üle. Mullu oli ettevõttel vaba raha 8,5 miljonit eurot. Raha kasvab, kuna kuni seda dividendidena välja ei võeta, ei tule kogunenud kasumilt tulumaksu tasuda.

Tiimipealikul Mäkinenil on Tallinnas Toompeal oma nimele ostetud kauni merevaatega korter. 110 ruutmeetrises korteris on kolm magamistuba. Ta ostis korteri kahe aasta eest, kusjuures korteri eest küsiti Eesti kohta uskumatu hind - 439 000 eurot. Enesest mõista ehitas ta linnamüüriga ühenduses olevasse majja Soome sauna.