Esmalt olgu öeldud, et loos vaatleme kalatööstusi, kes ka ise toodetega midagi teevad, mitte lihtsalt ei vahenda neid. Siin oli 2018. aastal liidrikohal just M.V.Wool, kel käive tuli kokku üle 23 miljoni euro ning ka kasumi poolest olid nad 437 000 euroga esikohal . Ettevõtte omanikeks Mati, Moonika ja Meelis Vetevool.

Teisel kohal oli käibe poolest leedukate Vičiunai Baltic OÜ 22,4 miljoni euroga. Kasum oli neil täpselt 300 000 eurot. Omanik Viciunu Grupe UAB. Neil on suurim šanss tõusta Eestis taas liidrikohale.

Pronksisel kohal oli 2018. aastal käibe järgi Vettel OÜ, mille käive ulatus 20,6 miljoni euroni, kuid nad jäid ligi 450 000 eurosesse kahjumisse. Tegemist on börsil noteeritud PRFoodsile kuuluva firmaga. Suuromanik on Luksemburgis asuv Amber Trust. Järgnevad Indrek Kasela ning endiste Skype'i tegijate investeerimiskeha Ambient Sound Investment.

Esiviisiku lõpetavad juba mainitud Leedu kalaettevõttele kuuluv Paljassaare Kalatööstus ning Marvi Paulbergi omanduses olev Japs M.V.M AS. Ka nemad lõpetasid eelmise aasta kahjumis. Seega võib öelda, et kalaäri ei ole sugugi lihtne, eriti kui ise ka tootmisega tegeled.

Vaata kala, vähilaadsete ja limuste töötlemise ja säilitamisega seotud ettevõtete TOPi: