Kui Siim Telleril on digiteemades juba 20 aastat kogemust, toob Rahu ühisesse varase faasi idufirmasid rahastavasse ettevõttesse traditsioonilise ettevõtja vaate. Tehnilise eksperdina on investeerimisprotsessi kaasatud ka Kaarel Rahu.

Kuigi viie miljoni euro suurune fond alustas ilma selge investeerimisstrateegiata, on mullu augusti alguses asutatud Lemonade Stand esimese kuue tegevuskuu jooksul investeerinud juba seitsmesse Eesti idufirmasse.

Investeeritud summad jäävad 25 000-300 000 euro vahele. Esimene idufirma, kuhu Rahu ja Telleri fond investeeris, on endise reformierakondlase Kalle Pallingu ja Hedi Mardisoo asutatud kindlustusäpp Cachet.

Sel hetkel, kui Rahu ja Teller otsustasid Cachet'sse raha süstida, ei olnud ettevõttel veel ei toodet ega käivet ette näidata. Telleri sõnul mängib sellistesse varase faasi idufirmadesse investeerimisel olulist rolli usaldus ettevõtte asutajate vastu. Cachet tegevjuhi Hedi Mardisoo sõnul valisid nad Rahu ja Telleri fondi investoriks just samal põhjusel.

Üldiselt investeerib Lemonade Stand idufirmadesse, kus on kaks-kolm asutajat, kellel on ettevõttes väga selge roll ja ülesanded.

Loe pikemalt portaalist foundMe.io.

Soojaärimees Kristjan Rahu tegemistest kirjutas Eesti meedia pikalt ja põhjalikult 2018. aasta novembris, kui enamusosalus kaugkütte ettevõttes Utilitas müüdi 320 miljoni eest suurele Austraalia varahaldusfirmale First State Investments.

Palju tähelepanu sai tehing seetõttu, et Rahu otsustas osa tehingust saadud rahast kinkida ettevõtte töötajatele. Iga töötaja sai pärast maksude maha arvestamist 30 000 eurot.