Teadmatus teeb murelikuks ning närviliseks, seda enam, et meil pole vähematki aimu, millal see kõik läbi saab ja elu enam-vähem tavalistesse rööbastesse tagasi pöördub. Linnatänavad on jäänud tühjemaks ning juhuslikud vastutulijad mööduvad üksteisest mõõduka kaarega. Olen tähele pannud, et üksteisele ei vaadata enam otsa, ei naeratata.

Ometigi on tekkinud suur hulk inimesi, kes tahavad tekkinud kriisis oma abi pakkuda ning kaasa aidata sellele, et me hakkama saaksime. Samuti on tekkinud inimesi, kellel on ärajäänud kultuuri- ja spordiürituste arvelt on ootamatult tekkinud hulgaliselt vaba aega, millega pole suurt mõistlikku peale hakata.

Mida siis teha?

Kui oled ise terve ega kuulu riskirühma võid pakkuda end eriolukorras appi: mitmed inimesed on jäänud koduseinte vahele kinni, sest neil on haigusnähud või nad kuuluvad ise riskirühma. Neile on vaja abi näiteks toidu, esmatarbekaupade ja ravimite kojuviimisel. Kuidas oma abi pakkuda? Selleks on mitmeid võimalusi, uuri lähemalt siit.

Kui aga oled koroona-uudistest väsinud ning soovite mõtteid mujale viia, võiksite kaaluda hoopis e-vabatahtlikkust. Selleks on mitmeid võimalusi, uuri näiteks siit. Sobivate e-vabatahtikkuse võimaluste otsimist võid samuti alustada Vabatahtlike Väravast, mitmed vabaühendused kutsuvad inimesi appi e-kanaleid pidi. Ilmselt peavad ka paljud ühendused oma töid ja tegevusi ümber planeerima. Kui teil on võimalus ja vajadus e-kanaleid pidi vabatahtlikke kaasata, siis olete oodatud oma kuulutust lisama juba täna.

Anu Viltrop, vabatahtlikud.ee

NB! Delfi koostöös Tallinna linnaga püüab Eestit tabanud eriolukorra ja probleemide ajal viia kokku pealinna abivajajaid- ja pakkujaid. Osale sinagi aktsioonis “Seljad kokku”!

Täpsemad reeglid:

1. Delfi pakub võimalust kõikidele töö- ning abivajajatele või -pakkujatele endast märku anda.
2. Blogisse saavad postitada registreeritud identifitseeritavad kasutajad.
3. Kõik avaldamisele minevad postitused on moderaatori poolt modereeritud.
4. Postitus peab sisaldama probleemi või abi pakkumise kirjeldust, piirkonda, inimese nime ja kontaktandmeid (e-mail ja/või telefoninumber), mille kaudu saab abivajaja või abipakkujaga ühendust.
5. Keelatud on postitada kellegi teise andmeid või tekitada postitusega kellelegi kahju.
6. Igas postituses ja üleskutses tuleb lähtuda valitsuse antud kehtivatest korraldustest.
7. Delfi ei vastuta postituste aegumise või adekvaatsuse eest.
8. Kuulutusi avaldatakse järgmistel kellaaegadel: 09.00, 12.00, 15.00, 18.00 ja 21.00.