Pakkide saatmine käis läbi Lastekaitse Liidu, et tagada tasuta kohaletoimetamine ennekõike just nendele peredele, kes seda tuge sel hetkel enim vajasid.

„Igale koolilapsele arvuti“ on kodanikualgatus, mille eesmärk on tuua kokku abipakkujad ja abivajajad ning varustada e-õppel koolilapsi, kelle peres puudub arvuti. Tänaseks on liikumine aidanud juba sadu abivajajaid. Tänase seisuga on Facebooki grupis juba üle 3240 liikme ning läbi koolide, sotsiaaltöö spetsialistide ja Eesti Lasterikaste Perede liidu oli vajadusest teada andnud ligi 700 abivajajat. 


Praeguste andmete kohaselt on kokku veel kuskil kuni 200 abivajajat — seega tasub kõigil, kel kodus mõni töökorras üleliigne arvuti, see õilsa eesmärgi nimel abivajajatele loovutada.

Algatus on praeguseks inspireerinud mitmeid heategevusorganisatsioone ja ettevõtteid. Nii on tänaseks Superangel panustanud 100 arvutiga, samuti annetavad seadmeid Bolt ja Meitern Capital Advisors ning mitmed teised ettevõtted. Telia ning Tele2 tulid appi interneti ning Omniva transpordiga.

Lisaks eelmainitud suurtoetajatele on oma huvist annetada või koduõppe perioodiks oma seade välja laenata teada andnud ligi 300 inimest. Seni on üheskoos hinnanguliselt vahendatud 500 seadet läbi Facebooki Grupi ning 200 seadet läbi kodulehekülje.


*

NB! Delfi koostöös Tallinna linnaga püüab Eestit tabanud eriolukorra ja probleemide ajal viia kokku pealinna abivajajaid- ja pakkujaid. Osale sinagi aktsioonis “Seljad kokku”!

Täpsemad reeglid:

1. Delfi pakub võimalust kõikidele töö- ning abivajajatele või -pakkujatele endast märku anda.
2. Blogisse saavad postitada registreeritud identifitseeritavad kasutajad.
3. Kõik avaldamisele minevad postitused on moderaatori poolt modereeritud.
4. Postitus peab sisaldama probleemi või abi pakkumise kirjeldust, piirkonda, inimese nime ja kontaktandmeid (e-mail ja/või telefoninumber), mille kaudu saab abivajaja või abipakkujaga ühendust.
5. Keelatud on postitada kellegi teise andmeid või tekitada postitusega kellelegi kahju.
6. Igas postituses ja üleskutses tuleb lähtuda valitsuse antud kehtivatest korraldustest.
7. Delfi ei vastuta postituste aegumise või adekvaatsuse eest.
8. Kuulutusi avaldatakse järgmistel kellaaegadel: 09.00, 12.00, 15.00, 18.00 ja 21.00.