„Arvestades hiljutisi sündmusi seoses koroonaviiruse levikuga, otsustas Luminor mitte maksta eelneva majandusaasta eest dividende,“ ütles Luminori nõukogu esimees Nils Melngailis.

„Luminor lõpetas 2019. aasta tugevate tulemustega ja oluliselt parema rahastamispositsiooniga. Otsustasime, et kasutame praeguses olukorras seda positsiooni ära oma klientide toetamiseks. Jätkame pangateenuste ja vajaliku finantseerimise pakkumist nii praegustele kui ka uutele klientidele.“

Luminor Bank AS lõpetas 2019. aasta märkimisväärselt paranenud rahastamispositsiooniga. Luminori laenude ja hoiuste suhtarv oli aasta lõpuks langenud aastataguselt 126,5 protsendilt 99,9 protsendini. Hoiuste portfell suurenes 12,9 protsendi võrra. Varade kvaliteedile keskendumise tulemusel vähenes viivislaenude portfelli maht aasta jooksul 37 protsendi võrra. Panga hallatavad pensionivarad suurenesid 2019. aastal 20 protsendi võrra.

Arvestades panga muutumisprotsessiga seotud märkimisväärsed investeeringuid ja ühekordseid kulusid ning rahastamistasakaalu saavutamise eesmärgil laenuportfelli ülevaatamist, oli panga 2019. aasta puhaskasum 54 miljonit eurot.

Luminor on 940 000 kliendi ja 2500 töötajaga suuruselt kolmas finantsteenuste osutaja Baltimaades, kellel on 2019. aasta lõpu seisuga 16,6% hoiuste ja 18,7% laenude turuosa. Panga omakapital küündib 1,6 miljardi euroni, mis tagab Luminori kapitaliseerituse 19,7% tasemel esimese taseme põhiomavahenditega (CET1).