Kasumlikkus on vähenenud seoses koroonakriisiga moodustatud eraldiste suurenemise tõttu.

Võrreldes 2019. aasta esimese kvartaliga suurenes eraldiste kulu 1,2 miljonit eurot, kuid Bigbanki kapitaliseeritus on endiselt väga heal tasemel. Omakapitali maht kasvas võrreldes 2019. aasta esimese kvartali lõpuga 13% ehk 138,3 miljoni euroni. Bigbanki varade maht ulatus kvartali lõpu seisuga 608,5 miljoni euroni, suurenedes esimese kvartaliga 6%.

„Meie jaoks algas 2020. aasta edukalt, sest kahe esimese kuu järel olid nii laenuportfelli kasv kui ka kasumlikkus planeeritust oluliselt ees. Märtsi keskpaigast muutus koroonaviiruse plahvatusliku leviku tõttu majanduslik olukord kõigil Bigbanki koduturgudel oluliselt, mis mõjutas tugevalt ka kontserni tegevusi ja tulevikuplaane,“ ütles Bigbanki juhatuse esimees Martin Länts.

Pangajuhi sõnul oli kriisi alguses esmatähtis kõikides filiaalides minna üle kaugtööle ja antud ülesanne täideti kiiresti, sest võimekus selleks oli juba varasemalt olemas. „Peamine eesmärk oli tagada töötajate tervise ohutus ning klientidele pakutavate teenuste tavapärane toimimine. Järgmiseks oluliseks verstapostiks oli 2020. aasta eesmärkide üle vaatamine ja vajalike muudatuste tegemine uue olukorraga kohanemiseks,“ lausus Länts.

„Personali olulist vähendamist pole me enda üheski tegevusriigis läbi viinud ega plaani ka järgnevates kvartalites,“ märkis Länts.

Esimese kvartali lõpuks oli kontsernil kokku 112 000 laenulepingut, neist Eestis 28 000, Lätis 33 000, Leedus 32 000, Soomes 11 000 ning Rootsis 8 000.