Rehvid Pluss avas endistes Info-Auto ruumides aadressil Kassi 6 uhiuue autokeskuse koos ligi 250-ruutmeetrise kliendisaaliga. Viimane on eriti oluline praegusel ajal, kui tervise hoidmise hüvanguks peab hoidma distantsi. Pealinnas on korralikest tegijatest puudu, ütleb Rehvid Pluss juhatuse liige Kristjan Suurekivi.

„On puudu neist, kel on hinnatase mõistlik ja kes pakuvad ka head kvaliteeti. Tihti on kvaliteet paigas, aga hind on priske. Meie hinnatase hakkab survestama teisi," lubab Suurekivi.

Kriisist tugevamana välja

Kui kevadel Eesti sisuliselt lukku keerati, tegid Rehvid Plussi omanikud otsuse, et elatakse päev korraga. Loodeti, et keegi Leedu kombel autotöökodasid kinni panema ei hakka. Suurekivi ütleb, et esimesena Eestis tulid nad välja kontaktivaba rehvivahetusega. Oli kevadine rehvivahetushooaeg ning teenus võeti väga hästi vastu.

„Kui oleks tehtud otsus vahetuspunktid sulgeda, siis oleksime öelnud, et keegi peab ju selle töö ära tegema. Päästeamet, politsei, turvafirmad ja teised eesliini töötajad vajavad teenust. See, et meie uus lahendus nii hästi vastu võeti, andis hea märgi, et seis ei olegi nii halb," ütleb Suurekivi.

Võrreldes aastataguse ajaga on Rehvid Plussi käibekasv olnud lausa 16,5 protsenti. 2018. aastaga võrreldes on kasv olnud 65 protsenti.

Peetri töökoja maht sai täis

Rehvid Plussi kriisikava nägi ette, et vähemalt 20 protsenti klientidest kaob. Nad hakkasid töötama selle nimel, et kuskilt see 20 protsenti tagasi võita.

„Juhtus aga see, et saime 20 protsenti kliente juurde. Oleme juba aastaid masu oodanud, aga sellisel kujul nagu seda ette kujutasime, seda ei tulnudki. Tänu praegusele keerulisele ajale saime, tõsi, Tallinnasse ruumid, mida olime otsinud pea viis aastat," toob Suurekivi välja. „Vabu töötajaid, mille arvu kasvu prognoosisime, siiski turule tulnud ei ole," lisab ta.

Pealinna tulek oleks pidanud aset leidma nii või naa, sest Tallinnale lähim Rehvid Plussi töökoda asus Peetris ning seal ei olnud enam ruumi kasvada. Ka autoremondi osa oli pidevalt broneeritud. Teenuseid pakutakse aga teiste seas ka näiteks Eesti Energiale ja Maanteeametile.

„Me teenindame juba erinevates piirkondades, aga Tallinn oli veel puudu. Saame nüüd ka oma suuremaid kliente veel paremini teenindada," ütleb Suurekivi.

Mustamäel asuvas umbes 900-ruutmeetrises kompleksis, mis on Rehvid Pluss viies autokeskus Eestis, avati esmaspäeval hooldust ja remonti pakkuv töökoda. Peamiselt keskendutakse seal lisaks rehvidele veermikule, sildadele, piduritele ja muule olulisele. Suurekivi ütleb, et nad teevad ilusaid salonge, kus töötajal ja kliendil on hea olla - ei ole üks diivanike nurgas, kus ootama peab. Ligi 250-ruutmeetrisel kliendialal saab vajadusel ka arvutiga tööd teha. Koroonaajal on oluline, et istuda saab piisavas kauguses.

„Rehvivahetuse võimekuselt oleme me täna Eestis kõige suurem tegija. Viie aasta pikkune otsing on läbi saanud ja avasime Tallinna keskuse. Uut meistrit oleme juba kolm kuud koolitanud. Töötajaid otsime veel praegugi," ütleb Suurekivi.