Ühine ettevõtmine sai alguse möödunud aasta kevadel, kui vennad Ivo ja Alo Lillepea ja nende koolivend Jürgen Järvik Helsingi maratoniks valmistusid. See oli neile esmakordne taoline katsumus, mistõttu tehti nelja kuu jooksul igal õhtul trenni ja kujundati vastastikku oma arusaamu elust. Kuni maratonipäeva eelõhtul sündis otsus alustada kinnisvaraprojektiga. Kokku pandi sisse kapital 30 miljonit krooni, mis jaguneb võrdselt nelja osaniku vahel. Lisaks andis oma panuse poiste kooliõde Paide keskkooli päevilt Carmen Kass. Maraton ise toimus möödunud aasta 2. augustil. Oktoobris alustas firma OÜ Kvaliteetvara aktiivset tegevust. Ja tänaseks on valmis esimesed paarismajad Viimsis Soosepa elurajoonis.

“Olen otsustanud investeerida headesse ideedesse, kuid ennekõike inimestesse,” kommenteeris supermodell oma investeeringut. Ta lisas, et tiheda töögraafiku tõttu pole tal võimalik aktiivselt firma igapäevases arengus osaleda, ent ta omab selle käekäigust pidevat ülevaadet. “Pean tunnistama, et tulemustega olen väga rahul,” lisas Kass.

Peale Kassi on Kvaliteetvara seltskonnast avalikkusele lähemalt tuttav Alo Lillepea, Hansapanga endine äripanganduse juht, kes juba mõned aastad tegeleb sama valdkonnaga investeerimispangas LHV. “31.–42. kilomeeter olid mu viimase kümne aasta kõige õnnelikumad hetked,” meenutab Lillepea oma maratoniponnistust, millest uus ettevõtmine koorus.

Hansapangale omase kvaliteediga üritab ta lüüa nüüd kinnisvaraturul, rajades Balti riikidesse ühepereelamuid ja ridamaju. Firma eesmärk on olla järgneva viie aasta jooksul elamuarenduse osas suur turuosaline kõigis Balti riikides, luues kahe-kolme aastaga 500 uut eluaset, neist 200 Eestis. Visioon on olla parima kvaliteediga kinnisvara arenduse ettevõte Baltimaades. Firma loob oma müügivõrgu igasse riiki, mis annab eelise suhelda otse oma klientidega. “Meie jaoks on ebaõnnestumine see, kui klient on rahulolematu,” rääkis Lillepea.

Kvaliteetvara arendatav Soo…

Ka Kvaliteetvara turundusjuht on Hansapangast, äripanganduse endine kliendihaldur Tanel Peeters. Koos vendade Lillepeade ja Jürgen Järvikuga juhib ta ligi kümne töötajaga meeskonda, kes tegeleb City Plaza uues tornmajas asuvas büroos projektidega ideest kuni turunduse ja müügini. Praegu on töös peale Viimisis asuva Soosepa rajoonid Tallinna külje all Tabasalus ja Jüris. Riias on arendamisel Maskavase ja Pinki rajoonid. Vilniuses on käsil meeskonna loomine.

Kvaliteetvara müügi osas nõustanud Pindi Kinnisvara juht Peep Sooman ütles, et hindab arendaja võimekust kõrgelt. Tema sõnul ei ole probleem aastas 500 miljoni eest uut kinnisvara müüa. Näiteks saja majaga elurajoon tähendab juba paarisadat miljonit. Sooman ütles, et Eesti kõrval on perspektiivne Läti, kus nõudlus ületab märkimisväärselt pakkumist.

Ober-Hausi Kinnisvara tegevjuht Hindrek Leppsalu ütles Leedu perspektiivi hinnates, et Vilniuses on nõudmine suur, sest seal on olnud probleeme planeeringutega ja seetõttu on tekkinud maapuudus. Leppsalu ütles kinnisvara arenduse seisu kohta, et hästi läheb seni, kuni majandus kasvab. Tema sõnul pole oluline roll mitte intressinumbril, vaid inimeste kindlustundel, et töökoht püsib.

Carmen Kassi tähelend

Sündinud 14. septembril 1978. aastal Tallinnas, üles kasvanud Paides. 14aastasena avastas Carmeni itaallasest modellijaht ühes Tallinna kaubanduskeskuses. Carmeni soov oli konkureerida Miss Estonia konkursil, ent pakkumine lennata Milanosse ja alustada seal modellikarjääri tundus ahvatlevam. 18aastasena suundus Kass Pariisi, kus ta poseeris sellistele tuntud väljaannetele nagu L’Officiel ja Vogue. 1999. aastal poseeris ta ajakirjadele Elle (Austraalia), Image (Suurbritannia), Madame Figaro, Numero France, Vogue (Prantsusmaa) ja Vogue (USA).

1999. aastal tegi Kass koostööd selliste disaineritega nagu Alberta Ferretti, Anna Sui, BCBG, Bill Blass, Calvin Klein, Chanel, Christian Dior, DKNY, Dolce & Gabbana, Gianfranco Ferré, Gianni Versace, Gucci, Jill Stuart, MaxMara, Michael Kors, Moschino, Nicole Miller, Prada, Oscar de la Renta, Ralph Lauren, Tommy Hilfiger, Louis Vuitton, ja Valentino. Kass on poseerinud Calvin Kleini, Chaneli, Donna Karani, General Motorsi Guy Laroche, Krizia ja Versace’i reklaamides. Ta on osalenud firma Gap teksade reklaamikampaanias.

Kass on Sephora, ühe maailma juhtiva kosmeetika hulgifirma ja Christian Diori parfüümi J’adore pressiesindaja. Tänavuse aasta algul astus ta valitsusparteisse Res Publica ja kandideeris Euroopa Parlamendi valimistel.

Kassi hüüdnimi modellide seas on The Head (Pea). Ta on end välisajakirjanduses nimetanud Eesti rikkaimaks naiseks. Tema aasta sissetulek küünib eri hinnangute põhjal 70 miljoni kroonini.

Carmen Kassi ärid Eestis

Lisaks investeeringule firmasse OÜ Kvaliteetvara (OÜ Marine Systems kaudu) on Carmen Kass äriregistri andmetel enamusosanik miljonikroonise aastakäibega modellifirmas OÜ Baltic Models. Selle firma juht on Kassi ema Koidu Põder.

Lisaks on Kass osanik investeerimisfirmas OÜ Hansacargo, mida juhib tema vend Kutty Kass ja mis alustas tegevust tänavuse aasta algul. Kassi osalusega koolitusfirma OÜ Cortez on likvideerimisel.

Kass oma Eestisse investeeritud summade ulatust ei avalikustanud. Ta ütles, et maja ta Eestis ei oma.