“Lasteraamatud, kokaraamatud, populaarteaduslikumat laadi teatmeteosed — nii suurtele kui ka väikestele. Nii võiks kokku võtta 2004. aasta Apollo Raamatutes,” iseloomustab möödunud aasta müügitippe Apollo Raamatute turundusjuht Tiia Laul. Kolm esinumbrit on neil Ajakirjade Kirjastuse kokaraamat “Muffinid”, Tea “Kukeaabits” ja Inreko Pressi “Ateena 2004. Olümpiaraamat”.

Lauli sõnul saatis eelmisel aastal müügiedu ka entsüklopeediaid ja populaarteaduslikke teatmeteoseid nii suurtele kui ka väikestele.

Eesti Kirjastuste Liidu müügiedetabeli tipp on “Maalehe aastaraamat 2005” (15 412 eksemplari), teisel kohal on “A&O taskuteatmik 2004” (11 972 eksemplari) ja kolmandal “Kukeaabits” (11 160 eksemplari).

“Paraku ei jõudnud möödunud aasta tippu ühtegi head Eesti klassiku teost. Aga tähelepanu tasub juhtida sellele, et inimesed on hakanud ostma suuri, ilusaid ja kalleid raamatuid,” lisab liidu tegevdirektor Kristiina Raid. Üllatuslikult on kasvanud ka klassika kordustrükkide tiraažid, küündides 7000 kanti. Näiteks tõusid hitiks “Arc de Triomphe” ja Emile Zola “Daamide õnn”.