Sõõrumaa rääkis Ärilehe intervjuus, et inimene ei pruugi olla paha, aga kui esimese astme mees varastab, siis mõtleb ka liikluspolitseinik, miks mina ei või. „Mina ootaks, et esimese astme mees ütleks, et alustame ausalt töö tegemist. Aga pigem on nii, et esimene mees varastab edasi ja siis tehakse näidispoomisi,“ rääkis Sõõrumaa.

Riigitöötajad saavad tema sõnul Ukrainas palka 200 eurot kuus ning nüüd maksavad kommunaalid ja toit sama mis Euroopas. Kuidas sa nii ära elad? „Pealegi on nad selle ajaga harjunud, et makse maksab ainult loll,“ lausus Sõõrumaa.

Sõõrumaa rääkis, et ühed ukrainlased Eestis minuga tehast ehitada. Nende äriplaan nägi välja selline, et kõigepealt kirjutatakse kuludesse käibemaks – Ukrainas tuleks see n-ö tagasi osta – ja miljon eurot „erakorralisteks kuludeks” ehk altkäemaksudeks. „Kui ma neile ütlen, et käibemaksu saad tagasi ja altkäemaksu pole vaja, vaatavad nad mind suurte silmadega. Neil on see lihtsalt nii veres. Aga Ukraina turul peab ulguma teistega koos, muidu seal äri teha ei saa,“ lausus Sõõrumaa.