Sellega on Monese kokku kaasanud 208 miljonit dollarit mainekatelt investoritelt, sealhulgas Kinnevik, PayPal, Investec, Augmentum ja Outward VC. Kinneviki aruande kohaselt oli Monese turuväärtus enne rahakaasamist umbes 212 miljonit eurot.

Investeering on osa laiemast strateegilisest partnerlusest, mis keskendub Monese uusima ärisuuna - ettevõtetele suunatud pilvepõhise pangandusteenuse platvormi - arendamisele. Monese juhtiva platvormi kaudu saavad finantsasutused ja teised ettevõtted digitaalseid pangandusteenuseid ise pakkuma hakata. Eelmise aasta septembris sõlmis firma strateegilise partnerluse ka rahvusvahelise Investec pangaga.

Eelmise aasta septembris rääkis ettevõtte juht ja asutaja Norris Koppel, et tulevikus on ettevõtetel mõttekas hakata finantsteenuseid osutama ise. Näiteks Bolt, kellel on palju autojuhte, kullereid ja kliente – ettevõte annab oma töötajatele kaardi ning sinna peale jookseb nende palk. Ettevõttest saab justkui pank.

„Ettevõtted, kes ei ole pangad, nendele saame pakkuda just sellise lahenduse, mis teenindab nende huvisid. Võtame näiteks ettevõtte, kellel on miljon klienti ja kellel on vajadus mingi spetsiifilise finantsteenuse järgi – praegu saadetakse need miljon klienti oma rahaga teistesse pankadesse, kuna ettevõte ei suuda seda teenust ise pakkuda. Monese abil saab luua olukorra, kus ettevõttest saab sisuliselt „pank“ ning ta saab väljastada oma klientidele näiteks deebetkaarte, pakkuda kindlustust või krediiti,“ selgitas Koppel.

„Oletame, et näiteks Selver väljastab Eestis oma kaarte, mille peal hoiavad kliendid oma raha, ning kõik ostud toimivad ja raha ringleb selle Selveri platvormi sees. Siinkohal ei peaks siis maksma vahendustasusid pangalingi pakkujatele ega Visa-le või Mastercard-ile,“ tõi Koppel näite. Teenuse iseloomu kohta saab täpsemalt lugeda siit.

Lisaks uuele platvormi ärisuunale on Monese endiselt keskendunud digitaalsete finantsteenuste pakkumisele 31 riigis. Eelmise aasta lõpus ostis Monese veel ka Iiri idufirma Trezeo, mille eesmärk oli krediiditoodete lansseerimine.

Investeeringut vedanud HSBC on Hong Kongi päritoluga Briti pank, mis teenindab kliente kogu maailmas: nii Euroopas, Aasias, Põhja-Ameerikas, Ladina-Ameerikas, Lähis-Idas kui Põhja-Aafrikas, kokku 63 riigis. S&P andmetel on HSBC varade mahu poolest (ligi 3 triljonit dollarit) maailmas suuruselt 8. pank.