Suurim langus tabas Arco Vara aktsiaid, mis kaotasid päevaga hinnas 7,3%. Veel viimaseid päevi kestab kinnisvaraarendaja aktsiaemissioon, kus uusi aktsiaid müüakse hinnaga 2,25 eurot. Märkimine on avatud kuni 15. oktoobrini kell 16:00. Enda mõtteid Arco Vara osas jagasid investorid siin.

Päeva suured langejad olid veel Bercman Technologies ja Coop Panga aktsiad, mis langesid 4,58% ja 3,67%.

Suurimat kauplemiskäivet näitasid esmaspäeval pangad. Coop Panka müüdi ja osteti kokku 425 000 euro eest ning LHV Groupi 390 000 euro eest. Viimane lõpetas esmaspäeva 1,74% langusega.

Euroopa börsid on kaubelnud esmaspäeval ilma kindla suunata. Inglise FTSE 100 ja Prantsuse CAC 40 börsiindeks on kuni pool protsenti plusspoolel, kuid Saksamaa DAX ja Itaalia FTSE MIB on vajunud ligi poole protsendiga miinusesse. Üleeuroopaline Stoxx 600 aktsiaindeks on langenud 0,1%.

USA peamised indeksid avanesid ligi pooleprotsendise tõusuga. Optimismi on turule lisanud spekulatsioon, et inflatsioonisurve jääb lühiajaliseks ning ei halva majanduse taastumist, vahendab Bloomberg.

Rahvusvahelise naftaetaloni Brent nafta barrelihind kerkis ligi 2% üle 84 dollari. Bloombergi teatel on nafta nõudlust kergitanud kõrged põlevkivi ja maagaasi hinnad.