Kui kinnisvaraarendaja Trigon Property Developmenti aktsiatega tehti päeva jooksul 268 euro eest tehinguid, siis pesutootja Silvano Fashion Groupi aktsiatega kaubeldi täna 179 000 euro eest.

Värsketest esimese kvartali tulemustest selgub, et peamiselt Venemaal, Valgevenes ja Ukrainas toimetav ettevõte on suutnud Venemaal ja Valgevenes müügikäivet suurendada. Ukrainas langes müük kohalikus valuutas pea 28%. Valuutakursi muutus viis ettevõtte kasumist 2,47 miljonit eurot ning kvartali kahjumiks kujunes 266 000 eurot. Aasta varem oli puhaskasum 2,26 miljonit eurot. Loe pikemalt siit.

Päevane kauplemiskäive küündis 1,11 miljoni euroni suurimat kauplemiskäivet näitasid Enefit Greeni ja LHV Groupi aktsiad, vastavalt 220 000 ja 206 000 eurot.

LHV Groupi turuväärtus on viimase viie aastaga kerkinud ligi 300% ning edasiseks kasvuks kaasab pangagrupp investoritelt uut raha. Ärilehele tuleb külla LHV Groupi juht Madis Toomsalu, kellelt küsime hea meelega laekunud küsimusi. Kirjuta aadressile investor@arileht.ee

Siin on tänased liikujad:

Euroopas on börsid valdavalt tõusnud. Euroopa suurimaid ettevõtteid koondav Stoxx 600 indeks on kerkinud 0,65% ning Saksamaa DAX 0,71%.

Sarnaselt varasemale Euroopa Keskpanga juhile Mario Draghile sõnas praegune EKP juht Christine Lagarde, et on valmis astuma ükskõik milliseid samme inflatsioonieesmärgi täitmiseks. “Lõppkokkuvõttes on meie poliitikal üks tähtis eesmärk: saavutada 2 protsendine inflatsioon keskpikas plaanis,” märkis ta. Negatiivsete intressimäärade ajastu saab läbi ilmselt septembri lõpus. Kui Draghi puhul tähendas see rahapoliitika lõdvendamist, siis Lagarde’i puhul on olukord vastupidine. Loe pikemalt siit.

USA peamised indeksid alustasid kauplemist samuti tõusuga. Dow Jones on kerkinud 0,96%, S&P 500 0,86% ja Nasdaqi koondindeks 0,65%. Kuld on kerkinud 0,68% ning brent nafta barrel 0,61% 113,24 dollarini.